ALS IETS ORANJE KLEURT


0

In dit land hebben wij een traditie dat bij grote sportevenementen ons land oranje kleurt, en dat dan massaal een collectieve gekte opsteekt.
Bij het ‘Oranje’ kleuren van zaken hebben wij echter ook een andere traditie, en wel die van corruptie, voorkeur en wat doofpotzaakjes.

Bij Bernhards feestje in Zandvoort mogen dit weekend 70.000 mensen al feestend tegen elkaars huig aanrochelen omdat dit volgens frikandellenverkoper Hugo slechts wat ‘schuurt’ met de regels, terwijl eenzelfde overdracht van lichaamssappen voor de evenementensector ten strengste verboden is op straffen van boetes, sluiting en faillisementen.

Nou ben ik absoluut een voorstander van het doorgaan van dit evenement omdat ik onderhand letterlijk kotsmisselijk wordt van het coronagezeik, maar er moeten mij daarbij toch 2 zaken van het hart:
A) de overduidelijke willekeur en corruptie als het een ‘feestje’ betreft van een lid van een Oranje gekleurde familie.
B) de hypocrisie van een groot deel der bezoekers.

Ten eerste is er dus het vreemde fenomeen dat als je bij een Oranje gekleurde ‘Koninklijke’ familie behoort, alle deuren met een pestvaart voor je openzwaaien die voor het plebs – lees: gewone volk – als ware dichtgelast gesloten blijven.
Als aardje naar zijn grootvaartje Bernhard jr besluit een feestje te geven dan wordt de rode loper uitgelegd voor zo’n beetje 70.000 man, terwijl de supporters in het stadion volgens Hugo moeten zitten en gewoon hun bek moeten houden, een hondse behandeling waar de gemiddelde festivalganger niet eens voor in aanmerking komt.

Maar het draait niet alleen om het ‘slaapfeestje’ van Bernhard jr, overal waar de Oranjes mee in aanraking komen heeft – naar mijn mening – een odeur waar zelfs Arie Olivier zich nog voor zou schamen.
Of het nu gaat om de – onderhandse – verkoop van Nederlandse kunst, het ontvangen van subsidie voor Kroondomein het Loo en dit park tegen de afspraken in maanden sluiten voor het publiek of het dubbel ontvangen van ‘inrichtingsgeld’ voor paleizen……. er hangt altijd en eeuwig een geur van corruptie aan vast.

Het morele kompas van de zich boven ons gesteld voelende Oranje gekleurde elite is zo fucked up, dat ontelbare tenenkrommende excusus à la Griekenlandgate hen nog steeds niet tot inkeer gaat brengen.
Waarom moeten wij elk jaar meer en meer subsidie – lees: uitkering – betalen voor een familie die qua eigen vermogen geheel zelfstandig de broek op kan houden, maar daarbij zelfs niet het vermogen bezit om in hun uitkeringssituatie alles langs de meetlat van het fatsoen en de wet te doen, en eens gewoon te bedanken voor hun jaarlijkse uitkeringsverhoging?
De hang naar de monarchie is bij velen vanuit nostalgische overwegingen nog steeds aanwezig, maar moeten wij zo langzamerhand geen vraagtekens zetten bij een Koningshuis dat meer schandalen verzamelt dan daadwerkelijk Koninklijke hoogtepunten?

Maar Zandvoort is niet alleen het hypocriete feestje van de boven ons gestelden, het is ook zichtbaar het failliet van velen Nederlanders.
Ik heb het hierbij uiteraard over de gesteste en gevaccineerde jankballen die iedere seconde van de dag de demoniseringsagenda uitstrooien over hun ongevaccineerde medemens omdat hun spuitje in het bijzijn van deze ‘wappies’ blijkbaar niet werkt, maar nu te midden van de 70.000 lallende en hossende meute ineens wel blijkt te werken, gezien hun ‘onbevreesdheid’ dit weekend.

Ik begin steeds meer ‘respect’ te krijgen voor dat biervirus en de gifspuitjes, want waar dat virus kan klokkijken en winkels kan sorteren – de appiehappie mag wel de horeca niet – blijkt de werking van het gifspuitje dus afhankelijk van de gemoedstoestand van de ontvanger.
Als men blij en happy op vakantie of Zandvoort vertoeft dan schijnt het spuitje te werken, maar in de dagelijkse sleursituatie van o.a. de werkomgeving blijkt het niet te werken gezien het feit dat een groot deel van de Zandvoortgangers maandag weer staan te schreeuwen om de uitsluiting van de ongevaccineerde wappies…….. of zou dat niet aan het spuitje liggen, maar aan het hypocriete karakter van al die feestgangers?

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

0
Michel Mulder