Als je bedrijf ‘Hackdefense’ heet…


-1

Dan weet je heel goed hoe je een systeem kunt hacken. Immers het is jou specialiteit om dit tegen te gaan. Hoe aangenaam verrast ben je dan als overtuigd D66-er dat Minister Ollongren (toevallig ook D66) jou belt om te vragen of jij stemsoftware OSV2020 eens wilt controleren op eventuele zwakheden. De reden daarvoor is dat deze stemsoftware in Duitsland onder vuur ligt vanwege vermeende zwakheden in het systeem.

Hoe komt Ollongren aan zijn nummer? Toevallig gekregen van de kiesraad-verantwoordelijke voor stemsoftware Ronald Prins? Die toevallig ook nog jouw baas is geweest in de tijd dat je werkte voor FOX-IT? Het zal toch niet waar zijn, wat is de wereld klein moet Mark Koek hebben gedacht.

Het kan soms handig zijn in een klein kringetje te werken, bijvoorbeeld als je niet te veel pottenkijkers wilt hebben. Voor openheid en transparantie is het vaak beter om in een groter gezelschap te opereren en met open vizier…

De software waar het om gaat is niet die van de stemcomputer die momenteel ook vanwege fraudegevoeligheid in Nederland niet meer gebruikt wordt maar van ondersteunende telsoftware.

De stembureaus tellen eerst handmatig, dat gaat naar grotere stembureaus en dat weer naar hoofdstembureaus etc. Zie de afbeelding hieronder.

In dat proces wordt het handwerk ingevoerd in stemsoftware wat weer zijn uitslag geeft aan een centraal hoofdstembureau. Daar zit schijnbaar wat risico in en daarom is aan de minister gevraagd om dit te laten onderzoeken..Gelukkig was de conclusie van het politiek zeer actieve Hackdefense dat het veilig is. Paar kleine puntjes…

Wat een geruststelling!! Toch denken we dat het goed is om de #stembiljetfoto eens nader te bekijken. Doe het voor de zekerheid!!!


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier4