ALS JE DAN….


-1

Beste Hugo,

Ik weet dat jij in de race bent voor het leiderschap van je – voormalig – christelijke partij, en dat daarin jouw tegenstander Pieter Omtzigt is, één van de laatste kamerleden waarbij je nog een zweem van een geweten kan ontdekken.
Als politiek een eerlijk ‘spel’ was geweest, met als inzet de beste kandidaat voor het volk – naar de traditie van de term volksvertegenwoordiger – dan had jij uiteraard geen schijn van kans gehad, maar zoals Mark Rutte en zijn VVD ook al tien jaar aan de macht blijven, zo zal ook jij als winnaar uit deze ‘strijd’ komen, want politiek Den Haag en het CDA houden nu eenmaal niet van dissidenten binnen de eigen gelederen.

Toch moest er sprake zijn van een strijd, om jouw onchristelijke clubje nog het gezicht van een ledenpartij te geven, en uiteraard om pitbull Omtzigt toch binnen de gelederen te houden, want God verhoede dat hij overstapt naar die man met die rare blonde pruik of die mooiboy op zijn piano. De schade die hij dan zonder zijn CDA-muilkorf aan zal richten…… het loopt jullie al dun door de christelijke hansop heen bij het idee alleen.

Omdat ik toch een bepaald gevoel van ‘verbondenheid’ bespeur tussen ons, ik die jou regelmatig tot op de grond toe afbreek en jij die nooit reageert, heb ik besloten om mijn marginale talent, het schrijven van wat zuigende stukjes, in te zetten om jou meer likeability te bezorgen……. oftewel om ervoor te gaan zorgen dat mensen je iets meer gaan pruimen.

Het eerste wat daarbij overboord gaat zijn die monstrosities die moeten doorgaan voor schoenen, je bent een Nederlands volksvertegenwoordiger en geen posterboy voor Jean Paul Gaultier. Als je dan toch een hang naar de herenliefde wilt uitstralen – wat uiteraard je goed recht is – zonder dat dit to much in the picture valt, loop dan even langs de kast van Mark en vraag hem wat tips.

De eerste uiterlijke onvolkomenheid is daarmee bezworen Hugo, maar dit was helaas niet the biggest issue. Jij Hugo bent nep, gemaakt en roept een bepaalde afwijzing bij de mensen op die slechts de ‘grote der aarde’ – denk aan een Adolf H, een Kim Jong-un of zelfs het paard van Bea genaamd Volkert, ook al kan dat beessie daar niets aan doen – oproepen, kortom je steekt af als een strontvlieg op een kersenvlaai bij dat voorbeeld van eerlijk Hollands welvaren Pietertje

Ik kan veel, maar dat steeds meer satanische uiterlijk met die van tijd tot tijd extreem opgerekte pupillen kan ik uiteraard niet veranderen, dus we moeten roeien met de riemen die we hebben, en als de geschiedenis ons iets geleerd heeft Hugo, dan is het dat zelfs het lelijkste eendje…… met wat visagie kan veranderen in een te pruimen eendje.

Het zal dus moeten gaan over je inhoudt – oooh shit, die heb je ook al niet – en de normen en waarden waar je voor staat ( jezus waar ben ik aan begonnen)
Eeeuuuh Hugo ik zei toch dat ik je zou gaan helpen, ik bedenk me net dat ik thuis een pan op het vuur heb laten staan en gezien het feit dat je achter de schermen bij het stemmen tellen toch al ‘geholpen’ wordt……. afijn je begrijpt waar ik heen wil, ik neem de Hugo-route zoals jij zei dat je al die senioren in die verzorgingstehuizen ook ging helpen.

May the best man win, je begrijpt: even een grapje ter afsluiting. Net als jouw campagnespotje op je site genaamd: als je dan.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder