BEKENDMAKING


4

In het geheele bezette Nederlandsche gebied is het verboden gedurende den tijd van
20 UUR TOT 4 UUR
IN HET OPENBAAR TE VERTOEVEN.
Hiervan zijn uitgezonderd de onder art. 45 van de ,,Ordnungsschutzverordnung” genoemde personen. De tot nu toe verstrekte ,,Sonderausweise” blijven geldig. De afgifte van nieuwe ,,Sonderausweise” geschiedt volgens de tot nu geldige bepalingen door de instanties van de Duitsche politie (d.w.z. door den ,,Höherer SS- und Polizeiführer beim Wehrmachtsbefehlhaber in den Niederlanden” of door de officieren van de ,,Deutsche Polizei”, welke aan de ,,Wehrmacht-” en ,,Ortskommandsnturen” zijn toegewezen).
Hij, die zich in strijd met dit bevel in het openbaar ophoudt, wordt gestraft door het
MILITAIRE STANDRECHT
met den dood of tuchthuis, in minder zware gevallen met gevangenis.
,,Wehrmacht” en ,,Polizei” zullen op iedereen schieten, die gedurende de boven aangegeven uren niet onmiddelijk blijft staan, zoodra hij wordt aangeroepen.

hoofdkwartier, dag der bekendmaking

Der Wehrmachtsbefehlhaber in den Niederlanden
gez.: FR. CHRISTIANSEN
general der flieger

Gefeliciteerd beste Mark,

Naast het (bijna) record van langstzittende Minister-President van den Niederlanden, krijg je eerdaags nog een uniek record in handen: de eerste naoorlogse befehlhaber die het repressiemiddel de avondklok weer van stal heeft gehaald.

Lang was de avondklok not done in “bevrijd” Niederland, maar zoals er wel meer huilige huisjes gesneuveld zijn onder VVD-dictatuur, is het instellen van deze ultieme vorm van repressie niet langer een hoofdpijndossier.
De dictator in het torentje heeft een Praxis-cursus gehad en weet dat, als je maar een milimeter per keer van één stoelpoot van de democratie afschuurt, het volk niet in de gaten heeft dat zij scheefzit…… totdat men omdonderd en het te laat is.

Stapje bij stapje, beetje bij beetje worden steeds meer repressiemiddelen van stal gehaald die, om het draagvlak te testen, eerst lokaal worden opgelaten als VVD-proefballonnetjes, om daarna landelijk uitgerold te worden.

Als we nu dan toch zo gretig naar het verleden, en vooral de jaren ’40 – ’45 teruggrijpen Mark, dan heb ik nog wel wat suggesties om ‘terug te halen,’ uit die tijd en zelfs nog wat verder terug.
Wat te denken van:
# coupe NSB, een lekker frisgeschoren koppie.
# een tribunaaltje, je hoeft er nu zelfs niet voor naar Neurenberg maar kunt op de fiets in je eigen Den Haag terecht bij het Internationaal Gerechtshof.
# radio Oranje, weer eens wat anders dan de msm-staatspropagsnda.
# een volksgericht, wat ouderwets ‘vermaak’ voor het volk.
# de Guillotine, je kan hem maar vast in het vet hebben staan.

Ik begrijp uiteraard dat jij niets met mijn suggesties kunt Mark, omdat ze min of meer inhouden dat jij, en die troep hyena’s op het Binnenhof, op enigerlei wijze rekenschap af moeten leggen voor jullie daden, en dat is nu eenmaal a bridge too far (zie je de wederom briljante verwijzing naar WO2?)

Jij zult je nu misschien afvragen waarom ik zo hamer (dit is dan weer een verwijzing naar je verkoudheidsvirus) op de tweede wereldoorlog, maar het van stal halen van de avondklok -waarschijnlijk om 75 jaar vrijheid te vieren- brengt nu eenmaal ‘nostalgische’ gevoelens naar boven.

Kijk beste Mark, het constant ‘maar’ plaatsen voor vrijheids- en levensberovende maatregelen, legt nu eenmaal -hoe ongewild ook- een parallel naar die vreselijke jaren ’40.
# ondernemers moeten MAAR tijdelijk even hun ondernemingen sluiten voor hun eigen bescherming.
# wij moeten MAAR even een ‘mindkapje’ dragen, wat niet beschermd maar wat wel ons aller gedrag en onderdanig denken stuurt.
# wij moeten MAAR even accepteren dat onze vrijheid, zelfs tot in onze eigen huizen, beperkt wordt………. wederom voor onze eigen veiligheid.
# wij moeten MAAR even accepteren dat onze grondwet, en onze rechten, verneukt worden voor de megalomane egotrip van een voormalig leerkracht.
# wij moeten MAAR even accepteren dat onze geliefden en naasten doodgaan aan bijvoorbeeld kanker, omdat op hun ziektebed interviews gevende corona’patiënten’ nu eenmaal voorgaan.
# wij moeten MAAR even accepteren dat ons in ons ‘vrije westen’ de toegang tot winkels en gebouwen geweigerd wordt, omdat wij geen -nietwerkende- mondkapjes dragen.
# wij moeten MAAR even accepteren dat een begrafenis tegenwoordig een loterij wordt, inzake wie erbij aanwezig mag zijn.
# wij moeten MAAR even accepteren dat het aantal faillisementen en zelfmoorden door de coronamaatregelen harder stijgen dan het aantal daadwerkelijke besmettingen.
# en wij moeten MAAR accepteren, dat dit alles is voor ons eigen bestwil.

En dat woordje MAAR, dat doet het hem nu juist Mark.
# waren het niet de Poolse Joden die te horen kregen dat de verhuizing naar het ghetto enkel MAAR voor hun eigen bescherming en gezondheid was?
# waren het niet de Joodse kinderen die te horen kregen dat ze MAAR op een schoolreisje gingen?
# was het niet de nieuwe ‘kamp aanwas’ die te horen kreeg dat ze MAAR enkel even hoefde te douchen?
# was het niet de bevolking die te horen kreeg dat de deportatie van miljoenen mensen, enkel en alleen MAAR voor hun eigen bestwil was?

Je ziet Mark, het wringt wat dat beleid dat jij als Führer, in de rug gesteund door je obersturmbannführers, uitstippelt, want ik vrees dat de trein vroeg of laat, toch weer eindigt bij een zooi paardebarakken, ver weg van de bewoonde wereld.

Waar houdt het op Mark, of ben je daar zelf nog niet uit -lees: hebben je bazen dat nog niet besloten-.
• houdt het op bij de eerste daadwerkelijke razzia’s?
• houdt het op bij een openlijk nieuwe gele ster?
• houdt het op bij de heropening van kamp Vught en kamp Westerbork?
• of houdt het op bij de eerste daadwerkelijke standrechtelijke executies op de Waalsdorpervlakte?

Vertel het mij maar Mark, want jij en die hele troep hyena’s bewandelen een steeds helender vlak, en nu we toch in het verleden aan het spitten zijn: zelfs Jules de Corte zou gezien hebben dat deze hele waanzin niets meer te maken heeft met een verkoudheidsvirus.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

4
Michel Mulder