BEN IK NOU ZO SLIM, OF JIJ ZO ACHTERLIJK, MARK?


2

Mark,

Allereerst bedankt voor weer een hilarische persconference in de traditie van de ouderjaarsconferences, toch leuk dat Hugo en jij in deze zwarte tijden de humor nog even thuisbrengen.

Ik krijg steeds meer het gevoel dat jullie net als in de film Unstopabble op een op hol geslagen trein gestapt zijn, maar dat jullie daarbij het zicht op het eindstation volkomen verloren zijn.
Het was weer een warrig verhaal waar zoals gewoonlijk geen touw aan vast te knopen was, maar omdat er alleen maar staatsmedia aanwezig is om jullie het ‘vuur’ aan de schenen te leggen, komen jullie er iedere keer weer mee weg.

Wie kan er nog soep koken als de ingrediënten bestaan uit tegenstrijdige lulkoek als: “de meeste besmettingen komen thuis voor, maar het advies is om vooral thuis te blijven werken” of het eindresultaat van de guilt trip die de laatste tijd op onze jeugd is gelegd als zijnde de grootste verspreidingsgroep…….. gooi de scholen maar weer open want daar besmetten ze elkaar het minst.
Zelfs Robuchon, jarenlang de chef met de meeste Michellinsterren ter wereld kan hier geen exquise soep van maken, maar slechts naar goor afvalwater smakende prut.

De oplettenden onder ons krijgen uiteraard wel binnen wat daadwerkelijk relevant is, dat zéér nare narcistische mannetje met zijn belachelijke schoenen aan je zijde, die Adolf Hitler op een hartsgrondig voorvechter voor de democratie laat lijken, en die met ieder woord dat zijn lippen passeert blijkt geeft van absolute schijt aan niet alleen het Nederlandse volk, maar ook het gehele parlement.

Omdat ik toch, misschien tegen beter weten in, blijf geloven in onze grondwettelijke rechten waar generaties voor ons soms letterlijk hun leven voor gegeven hebben, weiger ik te geloven dat twee clowns een heel land in gijzeling kunnen nemen…… dus dat gevecht gaan we nog wel aan.

Nu dan het waarom van mijn van Gaal-opmerking in de koptekst van dit stuk.
Ik weet dat ik misschien qua intelligentie verbleek bij wat er allemaal op het Binnenhof rondloopt, maar er is een oude wijsheid die het niet voor niets vaak heeft over ‘boerenverstand,’ dus met mijn boerenverstand wil ik toch e.e.a. helder hebben.

Het ‘eindstation’ van jullie oorspronkelijke coronatrein was het voorkomen van ziekenhuisopnames en dodelijke slachtoffers, waardoor er in de beginfase van deze shit een groot draagvlak was voor de opgelegde maatregelen.
Nu we op deze reis echter onverwachts op een zijspoor zijn geraakt, waar er weliswaar volgens jullie – uiteraard totaal niet corrupte cijfers – weer een opleving van het aantal besmettingen is, maar geen sprake van massale ziekenhuisopnames of dodelijke slachtoffers, begrijp ik het niet helemaal meer.

Je kan als een blind paard proberen op het oorspronkelijke doodlopende spoor te komen, maar je kan ook de realiteit onder ogen zien dat dit virus qua dodelijkheid overduidelijk op zijn retour is, en deze realiteit omhelzen als een bevrijding uit de groeiende tentakels van een naderende dictatuur.

Al worden er 50.000 mensen positief getest op dagelijkse basis, als blijkt dat dit niet leidt tot ziekenhuisopnames of dodelijke slachtoffers, dan – en dit zeg ik met het grootste respect naar iedereen die hieraan een geliefde verloor – who gives a fuck?

Als we uit ‘voorzorg’ en – naar het nu lijkt volgens de huidige cijfers – ongefundeerde vrees voor de dodelijkheid van dit virus onze maatschappij blijven ‘beschermen,’ dan zal er sprake moeten zijn van een allesbeperkende cocoon voor een ieder van ons gezien het feit dat wij:
# autorijden
# roken 
# alcohol drinken
# vliegen
# bungeejumpen
# vreemdgaan
# oversteken
# verwarde mensen tegenkomen
# traplopen
# motor rijden
# fietsen
# caloriebommetjes als een kapsalon nuttigen
# met onweer buiten lopen
# zwemmen
# in bad appen
En ga zo maar door…….!

We kunnen de risico’s van het leven niet volledig uitbannen Mark, dat maakt het leven juist tot wat het is…… te kostbaar om te verspillen en te mooi om jezelf op te sluiten voor ieder mogelijk – denkbaar – gevaar.


Like it? Share with your friends!

2