BRIEFJE AAN HUGO DIJKHOFF


2

Hugo,

Volgens de bekende briefjesschrijver Jan Dijkgraaf ben jij de duivel -weliswaar in christelijke gedaante, maar bestaan er andere?- en wat dat betreft ben ik het deze keer volledig eens met ‘vriend’ Jan.
Maar naast de duivel ben jij voor mij nog veel meer -een schizofreen is tenslotte nooit alleen- Hugo Dijkhof, een visieloze lafaard die ‘regeert’ bij de gratie van dictatoriale proefballonnetjes.

Deze week mochten wij jouw zoveelste proefballonnetje aanschouwen, het op een nazi-gedachtegoed gestoelde beloningstraject voor onze toekomstig gevaccineerden…… zeg maar de gouden ster voor vaccinatiejunkies (te bevestigen op de kledij).

Nadat uiteraard weer de pleuris uitbrak over jouw zoveelste plannetje om in de (designer)schoenen van Hitler te treden, trok jij je keutel weer in omdat je het natuurlijk niet zo bedoeld had, je verkeerd begrepen was, de hond van de buren over je idee heen gepist had en het daardoor niet meer leesbaar was…… afijn ieder excuus kwam weer naar voren in -ditmaal- je Rutte-gedaante.

Wat ik mij dan toch afvraag Hugo: hoe kom je toch steeds op deze kanskoze -jou een strak christelijke stampertje bezorgende- proefballonnetjes?
Stap je ‘s morgens met een verkeerd dictatoriaal been het bed uit, omdat moeders de vrouw je voor de zoveelste keer de toegang tot de echtelijke genotsgrot geweigerd heeft?
Neemt ‘s nachts je duivelse persoonlijkheid de overhand waardoor je ‘s morgens fris en duivelig opstaat met een hoofd vol krankzinnige shit?
Of geef je -excuse moi Russian- je bek gewoon ouderwets een gooi om maar te kijken waar het schip strandt?

Uiteraard is het non of the above Hugo, want jij en ik weten beide dat wat jij nu als proefballonnetje oplaat, en weer intrekt, over niet al te lange tijd wet en waarheid zal zijn.
Het is wat je noemt ‘playing the field’ Hugo, ook wel bekend als een maatschappij er langzaam op voorbereiden, en daar zijn jij en je compaan Markje ware meesters in gebleken.

Jouw proefballonnetje dat verpleeghuizen niet gevaccineerd personeel maar ‘even’ niet moeten inzetten, zal door de directies met open armen verwelkomd worden, want waar deze directies toe in staat zijn hebben wij gedurende de eerste lockdown al mogen ervaren.

Jij, Hugo, zou een meesterkok zijn want je bent een kei in het laten ‘garen’ van een idee, en hebt een feilloze radar voor het uiteindelijke moment van servering.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

2
Sander