De ‘race om het vaccin’ doorgestoken kaart!


0

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op 29 november 2021 een besluit genomen op een verzoek in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB). Het verzoek betreft de openbaarmaking van documenten over Digitale middelen in de periode mei 2020. Die duizenden documenten werden deze week vrijgegeven.

In de documenten zitten ook e-mails van dat ministerie van VWS. Die berichten geven voor het eerst een inkijk op de manier waarop Nederland de coronacrisis aanpakte. Interessant is ondermeer dat de overheid daar al eind mei 2020 de rode loper – zoals letterlijk staat – uitrolde voor “de grote 4 vaccins” (Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Janssen). (zie onder)

Dat is wel zeer vroeg om het clubje van ‘winnaars’ te beperken tot 4 leden. Belangrijk punt: die vaccins werden globaal aangekocht door de EU. Er wordt ook verwezen naar Intravacc (ook bekend als Instituut voor Translationele Vaccinologie). Dat is een Nederlands overheidsinsteling voor translationeel onderzoek op het gebied van vaccins. Intravacc ontwikkelt nieuwe en verbeterde vaccins en alternatieve toedieningsvormen. In de mail overigens omschreven als Intravac.

De reactie van het ministerie komt naar aanleiding van een mail van Blend Corporate Finance aan dat ministerie. Ook dat is interessant. Blend Corporate Finance biedt immers naar eigen schrijven ‘onafhankelijk advies en uitvoeringskracht in corporate finance projecten’. Blend suggereert het binnenbrengen (‘accomoderen’ in de mail) van een klinische studie van een coronavaccin naar Nederland. Het ministerie is enkel geïnteresseerd als het vaccin bij de ‘grote vier’ behoort. (zie onder)

Blijkbaar zijn er belangen bij gediend om in zee te gaan met juist deze 4 partijen? Ging het om corruptie? Ging het om de geheime ‘specifieke’ inhoud van de ‘vaccins’ ? Of wellicht beide?

Bron: https://pnws.be/emails-tonen-aan-nederland-rolde-al-in-mei-2020-rode-loper-uit-voor-de-4-grote-coronavaccins/


Like it? Share with your friends!

0
Frontier4