Dec 2021, VENRAY, ME kapt meeting BURGERRECHTEN AF! Weten we het nog?

ME valt presentatie burgerrechten binnen!


1

19 december 2021, Venray: De jonge ondernemer Ricardo organiseert in zijn dansschool een meeting met presentatie over burgerrechten. Burgerfront komt spreken. Plots wordt bruut de deur opengebeukt en stormen 12 MEers in vol ornaat de zaal in. De presentatie wordt beëindigd en het pand wordt op last van de burgermeester gesloten.

ME in de dansschool

De gebeurtenissen van die middag zijn stuitend. Maar wat volgt is nog veel stuitender:

Ricardo laat het er niet bij zitten en stelt de gemeente aansprakelijk voor de gebeurtenissen. De BOA die eerst nog een briefje op de deur moest hangen met ‘op last van de burgemeester gesloten’ kan zich plotseling niets meer herinneren, de betrokken ambtenaar beweerd plotseling ‘niet meer bekend zijn met het dossier’, en durft de Wethouder de persberichten van destijds niet eens hardop te lezen. Door ontkenning probeert de gemeente de aansprakelijkheid te ontlopen, terwijl de geleden schade slechts een splinter is van het totale budget van de gemeente Venray.

Helaas hebben de gebeurtenissen van die middag en de financiële nasleep geleid tot een catastrofe voor Ricardo en zijn jonge gezin: De studio is gesloten en vorige maand zijn zij hun gezinswoning uitgezet.

Om het leed enigszins te kunnen ledigen heeft Ricardo een ‘Gofundme’ inzameling opgezet. Burgerfront zou het enorm waarderen indien u Ricardo zou kunnen steunen met een gulle gift. Het is tenslotte kerst.

Kijk hieronder nog eens daar de opnames van de inval door de ME.

U kunt een rechtstreekse donatie doen, zonder kosten voor gofundme, via: www.ing.nl

of klik hier om een donatie te doen via gofundme: www.gofundme.com Bedankt!

Kijk hieronder naar een gesprek tussen Jeroen en Rick over dit onderwerp:

PS: de mensen achter burgerfront hebben in prive gedoneerd.


Like it? Share with your friends!

1