EEN COMATEUS EXCUUS


0

Vanavond heb ik een herder gezien, die het overwicht over zijn kudde dreigt kwijt te raken.
Het is voor het eerst dat een persconference van het duo Peppi en Kokki zowel irritatie als een gevoel van: aha dus toch, opriep.
Is deze voorzichtige ommekeer ingegeven door Grappighausgate, of begint eindelijk het besef in te dalen dat men steeds meer door de bullshit begint heen te prikken?
Het spreekwoord zegt: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, en Pinokkio Rutte lijkt – voor de bühne – nu reeds aan damage controle te gaan doen, alleen heeft narcist de Jonge nog niet door dat hij door meesterstrateeg Rutte al half voor de naderende bus wordt geduwd.

Vanuit het niets is er ineens ‘begrip’ voor ons zelfdenkend vermogen, een vermogen dat voor Grappighausegate slechts hoon, een sociaal isolement en de term complotdenkers opleverde.

Tot zover mijn ‘omarming’ van ons slappe aftreksel van de Praagse lente, want uiteraard geloof ik geen flikker van de – enigszins – uitgestoken hand, die ons nu door Rutte wordt voorgespiegeld.
Het zelfinzicht wat het elkaar aanvullende duo Dictator en Narcist – voor al uw 1.5mtr feestjes – ons nu als een spekkie voor ons bekkie voorschotelt, is even fake als de tieten van Lolo Ferrari, en is slechts bedoeld om een half ontwakende comapatiënt weer in een geruststellende comateuse toestand te brengen.

Crazy is as crazy does, maar gladde Markje moet nu toch echt volkomen van de pot gepleurd zijn als hij denkt dat wij zijn ‘online sessies,’ gaan bezien als het nieuwe, ons verlossende, evangelie.

Toch heb ik respect voor de voelsprieten van meesterstrateeg Rutte, en zijn onbeschaamdheid om dit telkenmale te etaleren als ons recht op vrijheid en onze mening.
Na Berlijn, the moment no one can ignore, was deze persconference overduidelijk een momentje van schadebeperking, alleen zullen de schaapjes het weer tot zich nemen als een hosti van de heilige Marcus Ruttus.

Steek je toenadering dus maar in je maagdelijke plek – yeah right – waar de zon niet schijnt Mark, want iedereen die over normaal gezond verstand beschikt is vanavond getuige geweest van een ongekende premature vorm van het eigen straatje schoonvegen, verpakt in een stand up comedy act van een duo dat de term mea maxima culpa simpelweg hun strot niet uitkrijgt.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

0
Michel Mulder