GESPREK MET DE MINISTER-PRESIDENT (DEEL 4)


-1

Geachte minister-president,

Ik ga deze week voor een iets formelere aanpak, want Caroliene appte me vanacht dat je je de vorige keer redelijk in je ‘plek waar de zon niet schijnt’ getast voelde door mijn ietwat sarcastische humor.

Nou dacht ik, gezien je kameroptredens, dat sarcasme je tweede natuur was vanwege die eeuwige grijns op je porem, maar Caroliene vertrouwde mij toe dat dat pure onzekerheid is omdat je dan je ‘oortje’ verloren bent voor contact met haar.

Wat zeg je?
Ze vliegt er nu sneller uit dan Anne Lok uit het penthouse van je gabber Alex?
Eeeeuuh Mark….. op wie moet je dan bouwen als je je tekst weer kwijt bent?
Die gekke Dijkhoff is in staat om je ,,Brabant want daar brandt nog licht” uit te laten kramen, dus ik zou er toch nog maar even over denken.

Huh? Ze mag blijven?
Nou dat is een snellere draai dan bij je dividend debacle….. en dat zonder camera op je gericht.
Oooh daarvoor kon je het doen omdat je nu niet wederom voor het hele land voor lul staat

Ik vermoed dat Caroliene toch nog in je oor fluistert hé ouwe pikkepijpert.
Maar goed we dwalen weer redelijk af.

Vanwege de schade op het parkeerterrein vorige keer mogen we je geen whiskey meer serveren, dus bij deze een groot glas appelsap (wink wink)

Ik heb gehoord dat de Vugtse nonnen toch nog geprobeerd hebben om een taal….. euuh waarheidsknobbel bij je te ontdekken, maar dat ze volgens moeder-overste eerder een priester vinden die niet van kleine jongetjes houdt, dan een glimp van een waarheid bij jou.

Via Frits Wester heb ik trouwens ook nog mogen vernemen dat je in de kamer een verzoek hebt ingediend aangaande extra budget voor nieuwe medewerkers om mijn vragen te beantwoorden, en dat daarom de klimaatcrisis nu 1000 miljard en 250 euro gaat kosten…….. dus volgende week eindelijk wat antwoorden?

Maar goed….. nu de vragen voor deze week.

Wat is er gaaf aan een land wat volgestampt wordt met AZC’s, behalve aan het Benoordenhout…. je eigen achtertuin?

Wat is er gaaf aan een land waar wij ‘democratische’ verkiezingen hebben, maar het partijkartel winnaars hiervan uitsluit?

Wat is er gaaf aan een land waar kinderen – soms letterlijk met bruut geweld – door jeugdzorg uit hun huis gestolen worden ter bescherming van deze kinderen, maar deze kinderen feitelijk tegen jeugdzorg beschermd dienen te worden?

Wat is er gaaf aan een land waar blokkeerfriezen onder dwang dna dienen af te staan, maar een dna-test voor een bepaalde familie – over wiens afkomst grote vraagtekens bestaan – onbespreekbaar blijkt?

Wat is er gaaf aan een land waar gevangenen beter – en tevens gratis – verzorgd worden dan bewoners van een verzorgingshuis, die voor deze zorg ook nog zo goed als hun hele inkomen mogen afstaan?

Wat is er gaaf aan een land waar een partij als D666 openlijk harddrugs gebruik propageert?

Wat zit je nu ineens ongemakkelijk te schuiven Mark? Ben je soms even langs je hubby – of hoe noemen ze in de politiek een bromance? – Jetten geweest voor een snuifje van het een of ander?
Ja het valt ook niet mee hé die lange uren waarop je fris en scherp moet blijven, maar één voordeel Mark ze zullen jou nooit op een leugentje betrappen.
Als je alleen maar leugens spreekt is het moeilijk filteren hé.
Dat heeft Caroliene je slim in je oortjes gefluisterd pik.

Maar goed….
Ik ga weer verder want aan vragen geen gebrek.

Wat is er gaaf aan een land waar jouw partij al 6 jaar – sinds de start van de PI-index – als winnaar uit de bus komt als partij met de meeste affaires/schandalen?

Wat is er gaaf aan een land waar de politie gewoonweg weigert aangiftes op te nemen – zogenaamd vanwege een gebrek aan capaciteit – en politiebureaus tegenwoordig openingstijden hebben alsof het detailhandel betreft. Die overigens ruimere openingstijden kennen. Wat is daar gaaf aan?

Wat is er gaaf aan een land waar politici bovenop hun uitkering inkomsten uit allerlei nevenfuncties mogen genereren, maar een bijstandsgerechtigd persoon nog geen paar schoenen via marktplaats mag verkopen zonder gekort te worden op de uitkering?

Wat is er gaaf aan een land waar vanuit minaretten opgeroepen mag worden tot gebed, maar kerstmuziek massaal uit winkels geweerd wordt?

Wat is er gaaf aan een land waar je als Nederlander geen Nederlander meer mag zijn?

Wat is er gaaf aan een land waar uitgeprocedeerde illegalen onbestraft pand na pand mogen slopen, maar de eigenaren hiervoor de rekening gepresenteerd krijgen?

Wat is er gaaf aan een land waar de overheid vijandig t.o.v. het eigen volk staat?

Sorry Mark, ik zie dat er bij je laatste niesbui wat wit ‘stof’ uit je neus kwam.
Ik hou het er maar op dat dat komt door de verbouwing aan het Binnenhof (wink wink)
Maar ik zal je dus een beetje waardigheid gunnen….

Nee niet zoals jij onze senioren gunt Mark, ik bedoel echte waardigheid.

Maar goed, zoals ik zei voor je me weer hinderlijk onderbrak….. ik zal je wat waardigheid gunnen zodat jij je neus kan fatsoeneren en hou er dus voor vandaag mee op.

Ik reken weer op je komst voor volgende week, maar waarschuw je wel alvast vanwege je nieuwste vrijage met D666 …….. ze testen volgende week op drugs.

Wat zeg je? Bedankt voor de heads up!
Geen dank joh, dat doen ‘matties’ toch.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder