Het congres en de stemming


1
foto NOS

Rutte moest er voor knokken schrijft de NOS en de simpele zielen onder de VVD leden geloven het.

De Volksverlakker schrijft: ‘De angel, de moties over de spreidingswet, werd razendsnel getrokken op het strak geregisseerde congres. Kost wat kost moest een nederlaag voor de partijleiding worden voorkomen’ Let op het ‘strak geregisseerde’ en ‘een nederlaag voor de partijleiding moest worden voorkomen’.

De werkelijkheid is natuurlijk dat het stemsysteem wat is gebruikt, manipuleerbaar is. We zagen dat ook al bij de stemming bij het CDA tussen Omtzigt en de Jonge waarbij de Jonge nipt zou hebben gewonnen.

Maar het gaat erom dat je met een systeem en mensen werkt die niet manipuleerbaar zijn en dat wil er in Nederland en misschien wereldwijd niet zo erg in. Er worden gunstige uitkomsten gecreëerd. Onwenselijke uitkomsten worden voorkomen en er wordt een beeld neergezet dat de meerderheid er toch voor kiest wat de (partij)leiding wil. De personen die zo’n congres organiseren zijn niet onafhankelijk.

Zo worden rimpels gladgestreken, de meerderheid legt zich er bij neer want er is gestemd. Het vertrouwen is blijkbaar nog te groot. We zagen het onlangs in de VS ook weer gebeuren, een verwachte rode golf, exitpolls die duidelijk winst laten zien voor de republikeinen en een uitslag die uiteindelijk gunstig is voor de zittende macht. Niet dat we de illusie hebben dat het onder republikeinen beter zou zijn hoor. We zijn hier niet naïef.

Hoe dan ook, men gaat weer over tot de orde van de dag. Hieronder een paar voorbeelden uit het verleden.

https://www.at5.nl/artikelen/120321/commissie-negeerde-stemfraude-bij-pvda

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/beveiliging-stemcomputer-zo-lek-als-een-mandje/

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5192256/cdalijstrekkersverkiezing-hugo-de-jonge-pieter-omtzigt

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/gewijzigde-kieswet-kandidaat-raadsleden-uit-stembureau


Like it? Share with your friends!

1
Frontier4