Het (klimaat)doel heiligt de middelen!


-1

Van onze verslaggever

Het kabinet en een deel van de oppositie zijn positief verrast door de huidige ontwikkeling betreffende oversterfte en ondergeboorte. Door de aanhoudende oversterfte nu al maandenlang en het gereduceerde aantal geboortes en toegenomen aantal afgebroken zwangerschappen komen de klimaatdoelen voor 2030 een stuk dichterbij.

De reductie van zo’n 50% Co2 in 2030 lijkt daarmee toch een stuk haalbaarder juichen de partijen die de SDG’s hebben omarmd. Nu onverwacht blijkt dat onze gezamenlijke voetafdruk kleiner aan het worden is moeten we ook niet te zeer naar oorzaken kijken maar gewoon blij zijn met het resultaat. Toen een aantal jaren geleden de klimaatdoelen werden opgesteld waren critici sceptisch over de haalbaarheid.

Covid 19 vaccinatie

Inmiddels lijken de critici in het ongelijk te worden gesteld. Het aantal ‘useless eaters’ (zoals Yuval Noah Harari , huisfilosoof en adviseur van de globale elite het gewone volk placht te noemen) blijkt sneller af te nemen dan in eerdere ramingen werd gedacht en dat is positief nieuws. Kamerleden van de oppositie die de oversterfte en ondergeboorte in verband brengen met de vaccinatiecampagnes en meer onderzoek daarnaar willen, zouden ook naar de positieve aspecten ervan moeten kijken. Zeker omdat de trend inmiddels in veel Europese landen zichtbaar is.

Energie crisis

Als we daarbij nemen dat de energie crisis de mensen ook nog eens aanzet tot een veel zuiniger gedrag en we daardoor alleen al veel minder energieverbruik zullen hebben dan weet ik dat we op de goede weg zijn aldus een voorstander van het beleid. Inmiddels zijn er ook veel energie intensieve bedrijven stilgelegd en wordt er ook daar veel minder Co2 uitgestoten. Mensen worden armer en zullen veel minder vliegreizen maken en meer thuiswerken. Als we dat optellen bij de oversterfte en ondergeboorte dan spreken we over een win win situatie. Zowel Covid als de oorlog in de Oekraïne zijn een geschenk uit de hemel voor agenda 2030.


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier4