Koninklijke Horeca Nederland gaat de Staat dagvaarden


-2

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat de Staat veroordeeld wordt om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafel
Het water staat de horecaondernemers inmiddels aan de lippen en voor velen dreigt een faillissement. Door in de maatregelen verder te gaan dan nodig is, handelt de Staat volgens KHN niet alleen in strijd met de grondrechten maar ook onrechtmatig jegens de horecaondernemers. KHN vindt dat de maatregelen die voor de horeca gelden veel te streng zijn. Bovendien zijn de maatregelen in hoge mate willekeurig en staan ze vaak haaks op de versoepelingen die op andere gebieden wel zijn doorgevoerd zoals bij het OV, de sport en het onderwijs. Het kabinet heeft op geen enkele wijze onderbouwd waarom de voor de horeca geldende maatregelen niet op één lijn getrokken kunnen worden met de overig geldende maatregelen. Zo wordt er vastgehouden aan de anderhalve meterregel voor buiten, terwijl er uit wetenschappelijke onderzoeken duidelijk blijkt dat het besmettingsrisico buiten nihil is.mag zitten.
Om de horecabranche te redden en te voorkomen dat bedrijven massaal failliet gaan heeft KHN via een sommatiebrief het kabinet afgelopen week een allerlaatste kans gegeven om de maatregelen te versoepelen. Hier is geen gehoor aan gegeven, waardoor KHN zich genoodzaakt ziet de Staat te dagvaarden. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepeling van de coronamaatregelen voor de horeca door te voeren . KHN hoopt middels de juridische weg horecaondernemers weer een perspectief te bieden.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-2
Frontier3