MIJN BLIJKBAAR BEKROMPEN WERELDJE


-1

Als we de politieke goednieuwsshow – lees: peilingen – mogen geloven dan staat ons vertrouwen in de politiek op een all time high, en is mister Teflon Markje Rutte de ideale premier voor nu, en zo ongeveer de rest van ons leven.
Als, en ik zeg als, dit zo is dan vraag ik mij toch twee dingen af:
Is mijn leven zo klein en bekrompen of waar halen ze deze onzin vandaan?

Ik kan de personen uit mijn leefomgeving, of mijn virtuele wereld, letterlijk op één vinger tellen, die deze peilingsuitslag ondersteunen, en als absolute waarheid erkennen.
Iedereen die ik ken, persoonlijk of via het world wide web, kotst Rutte letterlijk uit of heeft op zijn minst genoeg van zijn beleid…….. dus moet ik bijkbaar de conclusie trekken dat iedereen die ik ken, niet tot de vertegenwoordiging van onze maatschappij behoort.

Vaak bekruipt mij dan het gevoel: waar voeren ze deze peilingen uit? Doen ze dit slechts in Wassenaar, Blaricum en het Gooi, of betreden ze ook de ‘krochten’ van onze maatschappij, om drie hoog achter in een achterstandswijk de mening over gladde Markje te verzamelen?

Het antwoord laat zich, gezien de peilingsuitslag, raden en ik moet zo langzamerhand constateren dat als er nog één ding corrupter is dan de politiek en de verkiezingen in ons land, dit de ‘boven elke twijfel verheven’ peilingen zijn.

Tien jaar Mark Rutte heeft dit land niets dan leugens, schandalen, een afdaling op de sociale welvaartsladder en een status die zo langzamerhand onder die van een bananenrepubliek ligt gebracht, maar toch liggen wij volgens de peilingen allemaal in adoratie aan zijn voeten, en zijn wij bereid zijn van corruptie doorspekte fallus te behagen.

Wie gelooft dit soort leugens en propaganda nog, althans…… wie, die met beide voeten in de dagelijkse rauwe realiteit staat, gelooft deze bullshit nog?

Ik durf met de hand op mijn hart te beweren dat Mark Rutte het slechtste is dat Nederland sinds de tweede wereldoorlog is overkomen, en hoewel ik daarmee vele slachtoffers van o.a. de watersnoodramp, de Bijlmerramp, de vuurwerkramp en MH17 misschien schoffeer, blijf ik achter deze uitspraak staan.
Tien jaar Rutte zal namelijk nadelige en dodelijke effecten hebben voor miljoenen Nederlanders, en vele generaties na ons, en de omvang van zijn desastreuze beleid is zelfs nog niet voor het kleinste beetje zichtbaar.

Ik heb niet de hoop, of het kleinste vermoeden, dat Rutte na de aankomende – waarschijnlijk uitgestelde – verkiezingen op een verpletterende nederlaag getracteerd zal worden, want de wurggreep waarin hij ons gegijzeld houdt wordt in stand gehouden door de inmiddels algemeen geïntroduceerde, en stilzwijgend geaccepteerde, overheidsinstrumenten als liegen, corruptie, censuur, overheidsgeweld en intimidatie.

Zie hier…… Nederland in 2020.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder