OPEN BRIEFJE AAN HENK KROL


1

Beste Henk,

Je hebt vast wel eens gehoord van de term draaideurcrimineel, een term die staat voor een veel veroordeelde veelpleger, oftewel iemand die steeds in hetzelfde gedrag vervalt.
Dankzij jou, beste Henk, kennen wij nu ook de term draaideurpoliticus: de steeds in hetzelfde gedrag vervallende partijhoppende beroepspoliticus.

Dat jij een ego hebt dat eigenlijk niet eens in alle beschikbare vrije ruimte in heel Nederland past, dat is zo langzamerhand genoegzaam bekend, en misschien ook wel een overblijfsel uit je activistische gaykrant verleden, tenslotte vaak geen grotere aandachtszoeker dan een zich niet gehoord voelende ‘minderheid.’

Tot dusver werden jouw pogingen om echt aan de knoppen van de regie te zitten -lees: politiek echt iets te betekenen- wat meesmuilend bekeken.
Goed, je hebt de partij 50plus op de kaart gezet, maar dat had mijn nichtje van 14 ook nog gekund met zoveel geschoffeerde ouderen in dit land.

Je was tot nu toe dus ‘kamervulling,’ ongevaarlijk, zonder eigen mening en zo’n beetje met alle -lees: de meerderheid- winden meewaaiend.
Dat is niet erg Henk, er zitten meer van die beroepspolitici in de Tweede Kamer, na de aankomende verkiezingen – alsof die nog doorgaan?- neemt er zelfs één afscheid bij de VVD.

Het maakte dus niet uit of jij in de kamer zat Henk, je kon er geen schade aanrichten, en zo was je tenminste van straat.
Maar nu, beste Henk, begin je dus daadwerkelijk schade aan te richten met de zoveelste partij die jij gaat oprichten.
Bedoel ik daarmee schade in de vorm van het aantal te behalen zetels? Nee geenszins Henk, want jij zal altijd in de marge blijven rommelen met partijtjes die eigenlijk geen mandaat vertegenwoordigen.
Nee de schade die jij aanricht Henk, is een steeds grotere versplintering van het politieke landschap, waar een steeds grotere wildgroei ontstaat van niets toevoegende partijtjes van gekrenkte ego’s.

Het corrupte partijkartel-systeem kan blijven bestaan omdat Rutte steeds minder de oppositie hoeft te vrezen, omdat die steeds meer bestaat uit eenmansfracties zonder gewicht in de schaal.
Het -gemanipuleerde- electoraat van de VVD is groot genoeg om straks driekwart van de oppositie te overstemnen, omdat ego’s zoals jij enkel gaan voor eigenbelang, en niet voor het landsbelang.

Het valt mij tegen Henk, want van een ijdele gay -wat overigens je goed recht is- had ik iets meer ‘blikken in de spiegel’ verwacht……. maar niets van dat alles.
Het ligt altijd aan de ander en nooit aan Henk Krol, en zoals je vanmorgen ook zat te oreren: de enige fout die Henk Krol maakt is dat hij te goed is van vertrouwen.

En daarmee geef je feitelijk al aan dat je al die jaren op het pluche niets geleerd hebt, want als er één persoon niet te vertrouwen is dan is het wel een politicus.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

1
Michel Mulder