OPHOKPLICHT VOOR HUGO DE JONGE

Ja daar sta je dan met je zure zuinige christelijke mondje vol tanden, nadat de tweede kamer je weer eens heeft teruggefloten in je onophoudelijke streven naar de oprichting van jouw dictatuur.


-1

OPHOKPLICHT VOOR HUGO DE JONGE

Beste Hugo,

Ja daar sta je dan met je zure zuinige christelijke mondje vol tanden, nadat de tweede kamer je weer eens heeft teruggefloten in je onophoudelijke streven naar de oprichting van jouw dictatuur.
Het moet een vervelend moment geweest zijn, jij de persoon die zich Lodewijk XIV persoonlijk waande, teruggefloten door het restje democratie dat ons land nog rijk is…… het moet voor jou welhaast aangevoeld hebben alsof de schoonmakers bij facebook hoogstpersoonlijk een streep hebben gezet door een bonusuitkering voor meneer Suikerberg.

Maar is het niet een soort vorm van blasfemie Hugo, jezelf God wanen en denken te kunnen beslissen over het leven en welzijn van miljoenen medemensen?
Over één ding kunnen we het eens zijn, al die verhalen dat de duivel zich tussen de mensen begeeft zijn in één klap bewaarheid want hij bevindt zich onder ons in de vorm van de minister van VWS.

Schuurt dat niet een beetje Hugo, als je iedere zondag de drempel van je plaatselijke kerk passeert, wetende dat jij de aloude vijand bent van het geloof dat jij voor de bühne belijdt?
Nou weet ik uiteraard dat het in de politiek gebruikelijk is om diverse maskers op te zetten naar gelang van het criminele gehalte van je handelingen, zo zagen we Mark Rutte al het ene moment met het masker van Pinokkio, en het andere met dat van een alzheimerpatiënt, maar jouw gezicht veranderd toch zo langzamerhand vast in een ietwat rood aanlopend figuur met hoorntjes op het voorhoofd.

Vertel mij eens Hugo, wie of wat heeft jou bij je beëdiging tot minister de taakomschrijving meegegeven dat jij je Bruce Almighty mocht gaan wanen, en gaf je daarbij tevens het groene licht voor die werkelijk bespottelijke schoenen?
Kwam het door je – steeds zichtbaarder – aanleg voor corpulentie dat je erachterkwam dat je toch niet over water kon lopen, maar omdat je het volk toch aan je wonderbaarlijke voeten wilde hebben je daarom maar besloot voor dat belachelijke schoeisel?

Kijk Hugo het valt ook niet mee om in het centrum van de macht te staan, want alleen de waarlijk grote en menselijke leiders misbruiken hun macht niet.
Geef je daarentegen de plaatselijke idioot de sleutels van de drank- en wapenkast dan weet je dat er mayhem and chaos volgt.
Nou wil ik uiteraard niet zo ver gaan om jou de plaatselijke idioot te noemen, dat vind ik niet eerlijk tegenover die dorpsgek, maar je begrijpt een beetje waar ik heen wil.

Jij bent als het kleine nakomertje – gezien je christelijke achtergrond zeiden ze uiteraard helaas niet: weghalen die shit – dat voor het eerst met zijn grote broer op pad mag, en daar voor de rest van zijn leven zijn status en persoonlijkheid aan ontleent.
Zo mocht je aan zijn handje mee naar zo’n leuke Bilderberg-sessie, waardoor je eindelijk het gevoel had bij de ‘grote jongens’ te horen, en werd je vanuit het niets naar voren geschoven als de vervanger van de ‘zieke’ Bruno Bruins.
En dat is nu net waar het fout ging Hugo. Je zet geen puber die net geslaagd is voor zijn rijbewijs achter het stuur van een Porsche 911 turbo, want je weet dat hij hem door overmoed binnen 500 meter om een boom heen vouwt.
En zo geef je de leiding van ons land gedurende de ergste crisis sinds de tweede wereldoorlog, ook niet in handen van een leraar basisonderwijs, met een ziekelijke hang naar overdreven schoeisel.

Ik neem het jou uiteraard niet kwalijk Hugo, want welke narcist zou nee zeggen als hij de doos van Pandora letterlijk in de schoot geworpen kreeg, maar het is mijn bescheiden mening dat ons land soepeler, veiliger en met minder slachtoffers uit deze crisis zal komen als niet het volk, maar jij een ophokplicht zou krijgen…… liefst van een jaartje of 60.


Like it? Share with your friends!

-1