PRE-PERSCONFERENCE


-1

Beste Mark en Hugo,

Omdat dit een goed bedoeld geheugensteuntje is voor jullie persconference van vanavond, zal ik jullie niet de benaming geven die jullie van een groot deel van het volk inmiddels gekregen hebben – Peppi en Kokkie – maar hou ik het ‘officieel.’

Ja wat moeten jullie nou weer verzinnen om het tanende vertrouwen, en het groeiende verzet tegen jullie, toch onder de coronaknoest te behouden?
Kijk als tacticus zou ik simpel en clinisch naar de twee grootst spelende bedreigingen kijken, en hierop inspelen met aangescherpte maatregelen.

Een ieder, ja zelfs Stevie Wonder, kan zien dat er momenteel twee ‘brandhaarden’ zijn die het reeds smeulende vuurtje kunnen opstoken naar het niveau van de vreugdevuren op Scheveningen.
Vuurtje één zijn de steeds vaker voorkomende demonstraties tegen jullie ‘fantastische beleid’ en vuurtje twee de jongeren die gewoon hun leven leiden, bij de staatsmedia ook wel bekend als: alle regels aan hun aars lappen.

Mijn glazen bol voorspelt mij dat hier vanavond adequaat op gereageerd gaat worden door een samenscholingsverbod op aantallen, oftewel er mogen bij feesten, bruiloften en begrafenissen – lees: demonstraties – niet meer dan een man of 30 samenkomen.
Gevolg: met jullie lauwe pis doven jullie het vuurtje van de demonstraties, zonder hierbij weer rechters en burgemeesters in de vuurlinie te plaatsen, want ja die zwichten nog weleens als er ineens toch 10.000 man staan.

Vuurtje nummer twee wordt al een tijdje ondergepist door het blamen en shamen van onze jeugd, na de senioren de nieuwe kop van jut, die gewoon hun normale leven leiden zoals zij dat ook in 2019, 18, 17, 16, afijn jullie begrijpen wat ik bedoel, deden.

Kijk Mark en Hugo ik begrijp dat het, met het uitblijven van meer doden en ziekenhuisopnames, niet meevalt om kromme cijfers recht te blijven lullen, want het vervelende van liegen is dat je jezelf ooit vastlult – al noem jij dit Mark: daar heb ik geen herinnering aan – en het vervelende daarbij is dat het internet nooit iets vergeet.

De simpelste, en meest voor de hand liggende, stap hebben jullie daarbij al genomen. Bij gebrek aan ziekenhuisopnames en dodelijke slachtoffers zijn jullie overgestapt op besmettingen. Dit begrip is in navolging van de twee eerder genoemde criteria nog veel rekbaarder, en heeft tevens bij veel angstige schapen een even angstwekkende lading.

Maar ja…… dan kom je toch uiteindelijk op dat punt dat al die kunstmatig opgestuwde besmettingen voor het grote publiek toch niet tot meer zichtbare slachtoffers leiden, wat zeg ik de mortality rate van covid-19 staat bij de bookmakers tegenwoordig lager gerankt dan overlijden tijdens het oversteken van een zebrapad.

En hoe hou je dan de angst erin? Ome Jaap van Dissel maar weer opvoeren? Lijkt me niet want die heeft nog minder geloofwaardigheid dan kabouter Plop.
Good old Ab Osterhaus dan maar weer, de boogeyman van de virale wereld? Ook dat lijkt me niet zo’n goed idee jongens want tsja….. dat internet hé, dat vergeet niet dat hij de fles whiskey opentrok bij de eerste besmetting van de Mexicaanse griep bij een klein meisje. De NPO mag dan blind zijn, het Nederlandse volk is dat zeker niet.

Dus wat doe je dan? Zoals ik al eerder zei, en wat jullie vanavond ongetwijfeld gaan aankondigen….. beperk het aantal mensen wat mag samenkomen (demonstraties) en leg een guilt trip over onze jongeren heen, de groep die jullie het meest vrezen, zodat de makke en volgzame schapen zich massaal kunnen gaan bezondigen aan hun NSB taken, waardoor jullie wederom buiten beeld blijven.

Ik zeg: een perfecte strategie, niets meer aan veranderen.

Ooooh toch ff één dingetje: leg het er niet te dik bovenop, het moest eens gaan opvallen?


Like it? Share with your friends!

-1