Speedgebruikers en cokesnuivers?


0

Bekijk deze video hieronder eens goed en lees dan eens wat drugsinfo.nl over speedgebruik schrijft:

Sommige mensen bewegen steeds hun kaken als ze speed hebben gebruikt. Waar wordt dat door veroorzaakt?

Speed heeft onder meer invloed op de hoeveelheid dopamine in je hersenen.
Deze stof beïnvloedt onder andere het emotionele gedrag, het geheugen, de concentratie en controleert de bewegingen.
Door het gebruik van speed komt er meer dopamine vrij in de hersenen. Doordat de dopaminebalans verstoord wordt, raakt de gebruiker de controle over zijn bewegingen soms een beetje kwijt en kan hij ongewild bewegingen gaan maken.
De kaakbewegingen bij speedgebruik zijn hier een voorbeeld van.

Ongelooflijk dat dit door goedwillende collega’s wordt gepikt. Of is dit inmiddels gemeengoed binnen het politiecorps? Eerder dit jaar was er al een vermoeden bij het excessieve geweld wat tegen demonstranten is gebruikt. Structureel gebruik van opwekkende middelen is niet nieuw. In 1900 werd in Amsterdam de Nederlandsche Cocaïnefabriek opgericht, waar op grote schaal op cocaïne gebaseerde medicijnen werden geproduceerd. Enkele van deze medicijnen vonden tijdens de Eerste Wereldoorlog ook hun weg naar de loopgraven, zoals het Britse middel Forced March. In combinatie met rum bracht het de soldaten in de juiste oorlogszuchtige stemming. Er zijn getuigenissen die aangeven dat de politieleiding een oogje dichtknijpt.

Jellinek schrijft erover:

Opgewekt, energiek, overmoedig, zelfverzekerd door coke

Cokegebruik maakt zelfverzekerd, opgewekt en vrolijk. Onder invloed van cocaïne bruist de gebruiker van energie. Als de cocaïne is uitgewerkt, slaat de stemming om en moet er opnieuw gebruikt worden.

Cokegebruikers zijn rusteloos, opvliegend, geïrriteerd

Cocaïnegebruik zorgt vaak dat gebruikers onrustig, opgefokt en overmoedig zijn. Bij meer en vaker gebruik, kunnen cocaïnegebruikers snel geïrriteerd raken. Ze worden kortaf, ongeduldig en maken snel ruzie.

Trek zelf uw conclusie…


Like it? Share with your friends!

0
Frontier4