Wat je zaait zal je oogsten


-2

Voormalig Coronaminister Hugo de Jonge heeft tegenwoordig regelmatig te maken met bedreigingen en intimidatie, ook veelal rond zijn huis. “Afgelopen tijd is er eigenlijk iedere dag een incident geweest. Iedere dag”, doet hij huillie huillie in het praatprogramma Op1. Dan gaat het bijvoorbeeld om mensen die aanbellen.

Recent werd voor zijn huis een politiepost geplaatst. Daar voelt hij zich wel wat veiliger door. “Er wordt ongelooflijk goed op onze veiligheid gepast door de politie en de veiligheidsdiensten”, aldus de bewindsman, die in het nieuwe kabinet woonminister wordt.

Zijn gezin kan ook niet meer helemaal normaal leven, liet De Jonge doorschemeren. “Door alle dreigingen aan het huisadres, zijn er behoorlijk wat beperkingen.”

Het kruipt toch onder je huid, thuis. Dat wil je niet“, zegt De Jonge daarover.

Maar beste Hugo, je hebt laatst zelf mensen bedreigd dat je met je spuitjes van deur tot deur zult gaan, nog erger, van arm tot arm. Dat je tot op postcode niveau  weet waar ongevaccineerden wonen. Heb je ook lijsten van ongevaccineerden soms? Zoals die in Spanje zijn bijgehouden? Dit maakt mensen die anders denken over de veiligheid van je spuitjes ook een beetje nerveus wellicht.

Kortom, wat je zaait zal je oogsten en dat jij wellicht wat minder goed slaapt geeft je wat meer tijd om eens na te denken over je zonden. Dat deze stinkende baan je wat te veel is geworden dat begrijpen we. Je hebt nu een paar jaar de mestkar getrokken en geeft nu de teugels over aan een andere menner. Je krijgt nu een woonbaantje wat nog altijd de geneugten van je BMW geeft maar wat minder hectiek wellicht. Welverdiend zal je maatje Rutte zeggen.

Maar we zullen je niet vergeten Hugo. Nu we eenmaal onder je huid zitten gaan we niet meer weg. Nooit meer. Denk daar maar eens over na.


Like it? Share with your friends!

-2
Frontier4