Wat werkt ze in de hand en wat niet?


0

Het doel van Rutte, de Kaagedis en de hele WEF hoge ambtenaren kliek in Den Haag en de bedrijven die dit supporten is traineren en saboteren. De formatie zal zo lang mogelijk worden gerekt met uiteindelijk Rutte of Kaag aan de macht. Maximale schade moet worden toegebracht aan de economie en aan de inwoners van het land. Het is niet voor niets dat de NRC laatst kopte dat het met de mentale gezondheid van de Nederlanders behoorlijk achteruit is gegaan het laatste jaar, we zijn goed bezig zal Rutte aan Schwab rapporteren, we liggen op schema. Alles moet kapot immers ‘to build back better’. Daar wordt naar toe gewerkt en de kunst zal zijn als verzet, om ze niet in de kaart te spelen. Zo zien we de acties van de truckers in Australie, inmiddels zijn de schappen leeg in veel winkels en zullen de inwoners in grote problemen komen. Wat zal de uitwerking zijn? Zal het een volkswoede opleveren die zich richt tegen de machtshebbers in dat land of zal de woede zich tegen de truckers keren? Of verzwakt dit de positie van het verzet?

Er moet roet in het eten. Kink in de datakabel. In de wielen rijden. Zand in de motor. Een spaak in het wiel steken. Schakeltjes, raderen, één ertussenuit en alles ligt stil. De stekker eruit trekken. Allemaal prachtige spreekwoorden uit de Nederlandse taal.

Systemen kunnen kapot. Machines kunnen kapot gaan. Organisaties ook. Hele samenlevingen zelfs. We moeten ons ervan bewust zijn dat in deze hoog technologische samenleving waarin we leven er ook risico’s zijn. Het zijn óók kwetsbare systemen. De afhankelijkheid van bijvoorbeeld stroom en water is groot. Wat te denken van informatiestromen! Allemaal superbelangrijk tegenwoordig.

Als er iets kapot gaat en vervangende onderdelen er niet zijn kan het niet worden gerepareerd. Dan staat de machine stil, stokt de stroom. Of als de benodigde kennis er niet is of de wil en/of het geld om iets te repareren. Hele processen kunnen dan stil komen te liggen. Stelt U zich eens voor wat dit kan betekenen in het grote geheel of voor Uw omgeving. De kunst is om de juiste snaren te raken om de harmonie niet te verstoren. Besef dat hoe dan ook niets meer zal zijn zoals het was. Linksom of rechtsom. We zullen offers moeten brengen.


Like it? Share with your friends!

0
Frontier4