WIL JIJ EEN PLAKJE WORST?


1

Wie, die althans oud genoeg is, kan zich deze vraag van de lokale slager nog herinneren? Het moment dat je jouw ‘beloning’ voor het bezoek aan de slager mocht ontvangen, in de vorm van een overheerlijk plakje worst…… waarvoor je misschien een half uur eerder, gelegen op je boterham, nog je neus ophaalde omdat je per se chocopasta wilde.

Het plakje worst ons aangeboden door franchise slager Rutte – onderdeel van moederconcern W(ij) E(igen) F(ranchisers) – heet vrijheid, en het wordt u letterlijk als heerlijke sappige worst voor uw hongerige neus gehouden.

Kom kopen van ons uitgebreide assortiment, en de deuren naar de rest van het winkelcentrum – lees: de maatschappij – vliegen sneller voor u open, dan de benen van Kaag voor het ‘Palestijnse gevoel.’
Wij hebben VVD worst – lees: wederom 4 jaar Rutte – D666 beenham – lees: vaccinatiepaspoort en EU-integratie – en heerlijk huisgemaakte CDA soep – lees: Hugo’s gifspuit – oftewel een alles omvattend pakket voor uw eerste levensbehoefte.
Het plakje worst dat treurslager – you get the joke ? – Rutte ons voorschoteld is echter van een Hannibal Lecter-gehalte, omdat men ons als een kanibaal plakje voor plakje fileert van onze ledematen – lees: rechten – en deze na bereiding als inferieure worst weer voor onze neus houdt.

Treurslager Rutte verkoopt ons, om het beestje maar eens bij de naam te noemen, gesloten vlees wat nimmer in zijn vitrines had mogen verschijnen, gezien het feit dat onze ledematen – wederom: rechten – niet verhandelbaar zijn.

De worst die ons voor onze neus gehouden wordt – onze vrijheid – heeft nimmer een verhandelingsrecht gekregen, maar is vanaf geboorte het alleenrecht geweest van dat jankerdje dat vol trots zijn of haar luiers volscheet.

De WHO, het WEF, de EU, de VN, de Nederlandse Roverheid, allemaal proberen ze als een stel louche makelaars uw eigen – reeds afbetaalde – huis aan u te verkopen, en velen van ons zijn zo dom om ongezien bij het kruisje te tekenen.
Meest hilarische feit hierbij is nog dat de huiseigenaren die opmerken dat hun huis reeds afbetaald is, en dus niet verkoopbaar voor een louche makelaar, van de kruisjestekenaars te horen krijgen dat zij de hypotheek van hun leven aan zich voorbij hebben laten gaan.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

1
Michel Mulder