Alkmaarse horeca overweegt deuren open te houden


2

(Alkmaar in het nieuws)

Alkmaarse horeca overweegt deuren open te houden
ALKMAAR – Nu de plannen van de regering zijn uitgelekt en de horeca volledig wil sluiten, komen de Alkmaarse ondernemers in actie en binden de strijd aan met Den Haag. Er wordt zelfs gedacht aan ‘gewoon’ open blijven om een statement te maken. Ook al staat er een boete op van 10.000 euro. Zo hopen de ondernemers dat Alkmaar een voorbeeld is voor andere steden.
“Dit is een idee dat binnen de Alkmaarse horece leeft”, zegt Alex Karten, mede-eigenaar van restaurant De Twee Vrienden aan de Laat. “Met 107 horecazaken zitten we in één groeps-app en bespreken we prangende zaken, zoals de coronamaatregelen. We móeten wel in actie komen, want ik schat dat 40% twee tot vier weken dicht niet gaat overleven. En dus zijn de nieuwe maatregelen de doodsteek voor de Alkmaarse horeca. We hebben net Alkmaar Ontzet gehad en voelen de drang om ons te laten gelden. We zijn het vertrouwen in de Koninklijke Horeca Nederland wel kwijt, dat levert niets op. En als wij dicht moeten, gaan mensen elkaar toch opzoeken. Terwijl wij het juist goed en volgens alle richtlijnen kunnen organiseren. Hoe we vanavond voor de televisie zitten? Met angst en beven, kan ik je verzekeren. Maar ik verzeker je ook dat de Alkmaarse horeca het er niet bij laat zitten.”
Dodenmars
Ook Hans Bezembinder – eigenaar van onder meer Stadskaffe Laurens – schreeuwt om actie. “De tijd van een postertje plakken is wel voorbij. Waarom is de horeca weer de dupe, terwijl de Langestraat uitpuilt van bezoekers en er gewoon rijen in de supermarkten staan. Het is tijd onszelf te laten horen en ja, ‘gewoon’ open blijven is een serieuze optie. Maar dan moet 95% meedoen, pas dan heeft het effect en kan zo’n actie ook op andere steden overslaan. Of het zover komt, weten we nu nog niet. De verwachting is dat we morgenavond om 18.00 uur dicht moeten, dan volgt er vanuit alle horecadelen in de stad een dodenmars naar het Waagplein om daar om 20.00 uur de ondergang van de Alkmaarse horeca te herdenken.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

2
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *