Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend


0

(9ForNews)

Antwoord van Rutte op allesbepalende coronavraag is ronduit schokkend

FvD-leider Thierry Baudet vroeg premier Rutte in de Kamer wat het mortaliteitscijfer van corona is. Die antwoordde: “Nou, dat is laag, gelukkig.” Hij voegde er gelijk aan toe dat de planbare zorg weer moet worden afgeschaald, dat er inmiddels vele duizenden overledenen te betreuren zijn en dat er sprake is van oversterfte’.

“Op dit moment zijn de sterftecijfers nog laag,” benadrukte Rutte, die vervolgens waarschuwde dat het virus wel een enorme impact begint te krijgen op de ziekenhuissector.

De premier deed iets waar veel politici goed in zijn: ontwijkende antwoorden geven. Baudet nam daar geen genoegen mee. “Ik vroeg wat het mortaliteitscijfer is,” zei hij.

“Laag, wat ik net zei,” sprak Rutte lichtelijk geïrriteerd. “Ik heb het cijfer hier niet bij de hand.”

Heel erg schokkend

De FvD-voorman zei dat de discussie juist over dit cijfer moet gaan. “Niemand betwist dat er mensen sterven. Mensen gaan ook dood aan de griep, aan verkeersongevallen, enzovoorts. Maar we maken een inschatting op basis van mortaliteit en als die veel lager blijkt te zijn dan eerst, als het in de range ligt van een normaal griepvirus, dan zijn we dus bezig om disproportionele maatregelen te nemen. Dus ik vind het wel heel erg schokkend eigenlijk dat u dat niet paraat heeft.”

Over het mortaliteitscijfer zei Baudet: “Het is 0,2 en bij een griepvirus is dat 0,16.”

“Inderdaad schokkend dat de premier niet eens het mortaliteitscijfer weet. Het gezicht van Rutte spreekt hier ook boekdelen,” twittert Annelies.

Ronald Sloepman voegt toe: “Het is nu toch echt bijna een soort IQ-test aan het worden. Wie NU nog steeds niet doorheeft dat we in de verste verte niet met een killervirus te maken hebben zoals men initieel dacht, is bij deze gezakt. Wat kletst die Rutte uit zijn nek zeg.”

Kamerlid Van Haga noemde het antwoord van Rutte op deze allesbepalende vraag in het coronadebat ‘ronduit schokkend’.

https://www.ninefornews.nl/antwoord-van-rutte-op-allesbepalende-coronavraag-is-ronduit-schokkend/

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

0
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *