Blind, doof en stom


-1

Wat een (intellectuele) armoede in het schuldenrijke westen. De zogenaamde leiders slaan oorlogstaal uit. Het klimaat kan ze ineens helemaal niets schelen. Dat zou toch de grootste uitdaging van dit tijdperk zijn? Wat is er smeriger dan een oorlog? Er  is geen wil om te praten met Rusland vanuit het westen. Regeringen willen helemaal geen betere wereld. Men wil de macht behouden. Oorlog moet er van komen. Past in het built back better scenario. Er moet nog vernietigender te werk worden gegaan alvorens ze een nieuwe wereldorde op kunnen gaan bouwen. Moet een derde wereldoorlog de ineenstorting van het economisch systeem en de schade van de vaccincampagne verhullen? Zijn ze gelijk van een schuldenberg af en ook van een hoop mensen extra die wellicht nog geen prikje hebben gehad.

Ze hebben de publieke opinie mee. De propaganda is zeer effectief. Dat het westen zelf schuldig is aan de chaos in de Oekraïne lijkt nauwelijks iemand te snappen. Poetin is de kwaaie pier. Dat Timmermans, van Balen en Verhofstad olie op het vuur gooiden in 2014 Maidan plein is men helemaal vergeten. Dat het allemaal framing is, wil niemand zien. Het is dezelfde framing die ook te zien was bij de Covid ellende. Het staat zelfs in de Wob verzoeken daaromtrent, zwart op wit. De hele situatie rondom Covid was en is een door de overheid gecontroleerde actie.

Behalve een paar wetenschappers en geestelijken als Vigano durfden op te staan maar de meesten durfden dat niet. Het zal ons duur komen te staan ben ik bang. Het ging nooit om klimaat natuurlijk en het gaat ook niet om slachtoffers, dat zijn slechts handige middelen om doelen te bereiken, om het volk te bespelen. Waar zijn nu die intellectuelen? De geestelijken? Op een handje te tellen. De goegemeente spreekt schande van de situatie en zapt weer door naar een volgende netflix serie. Brood en spelen. Binnenkort zal dat brood wel eens kunnen wegvallen als het Oekrainse en Russische graan en kunstmest niet meer beschikbaar is. Voor de machthebbers is escalatie dan de een uitweg. Eens kijken of de ‘Hungergames’ dan nog zo interessant zijn voor het volk.


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier4