Boa’s gaan strenger controleren op naleven coronaregels in ov


0

(RTL Nieuws)

Boa’s gaan strenger controleren op naleven coronaregels in ov
Wie in de trein, bus, tram of metro geen mondkapje draagt loopt de komende tijd grote kans een bekeuring te krijgen. Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) gaan namelijk strenger toezicht houden nu het in het openbaar vervoer drukker lijkt te worden. Vandaag begint een overheidscampagne om reizigers weer met het openbaar vervoer te laten reizen. Die campagne kost miljoenen, maar moet dagelijks tienduizenden reizigers werven voor in de trein, bus, tram en metro.
Reizigers werven
“Het doel is in december weer 80 procent van het normale aantal reizigers te vervoeren”, legt Pedro Peters van openbaarvervoerkoepel OV-NL uit aan De Telegraaf. “Dat ligt nu gemiddeld op iets meer dan de helft, veel te weinig. Daardoor lijdt de ov-sector dit jaar een verlies van bijna een half miljard euro. Het is een investering in deze campagne dus meer dan waard.”

Coronamaatregelen
Boa’s moeten ervoor zorgen dat reizigers zich aan coronamaatregelen houden. “Dat doen we niet graag, maar het kan niet zo zijn dat sommige reizigers zich niks aantrekken van de voorschriften, nu het weer drukker gaat worden in het ov”, vertelt Peters. “Ook agressief gedrag wordt niet geduld.”
Volgens de OV-NL-voorzitter zijn er tot eind juli ongeveer duizend boetes uitgereikt vanwege het niet dragen van een mondkapje. Sinds augustus gaat het om tweehonderd per week, met name tijdens weekenden worden bonnen uitgeschreven.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

0
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *