Boeren kondigen landelijke actiedag aan op 22 juli


-1

(Bron van dit artikel RT DUTCH)

De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft voor woensdag 22 juli een landelijke actiedag aangekondigd en roept heel Nederland op die dag thuis te werken en de auto te laten staan.
Afgelopen maandag maakte voorman Mark van FDF bekend dat Nederland volgende week weer te maken krijgt met nieuwe protestacties. Minister Schouten heeft een ultimatum van FDF naast zich neergelegd. De boeren wilden dat zij uiterlijk op 21 juli de gewraakte veevoermaatregel zou intrekken.
De boeren hebben nu een rustperiode maar die rust duurt precies een week. Op 22 juli start een nieuw landelijk protest. Het idee is om heel Nederland bij de stikstofreductie te betrekken. Volgens premier Rutte zijn wij hier met z’n allen verantwoordelijk voor. FDF vindt dat die opdracht nu eenzijdig bij de boeren ligt. Wat de actiegroep woensdag precies van plan is wordt officieel nog niet bekend gemaakt. Wel is zeker dat ze weer met hun landbouwvoertuigen de weg op gaan en dat de actiegroep kan rekenen op de steun van alle boeren. De acties zullen uiteen lopen van wegblokkades en barricades tot aan wilde acties die overal in het land zullen opduiken.
Met de actiedag wordt (indien iedereen die dag de auto laat staan) volgens de organisatie meteen milieuwinst geboekt. Boeren voerden de afgelopen tijd met hun landbouwvoertuigen door heel Nederland actie. Ze zijn het niet eens met de plannen van minister Schouten om het eiwitgehalte in veevoer te verlagen.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *