De Amsterdamse Zomer…


2

Er is iets nieuws, nou ja nieuw, relatief nieuw. Net als Covid. Het kwam ook plots op als Covid.

Zomers vermaak in de stad. Sinds vorig jaar hebben we opeens veel meer nieuw vermaak in diverse steden. De Amsterdamse zomer, De Bossche zomer, Summervibes Breda en zo zullen er in elke stad nieuwe initiatieven zijn neergezet om het volk zoet te houden, zo dicht mogelijk bij huis. Beetje terras, beetje theater, beetje film, muziek etc. Wel allemaal met qr codes natuurlijk en alleen digitaal betalen.

Geef het volk brood en spelen. Daar komt het op neer. Ik zie activiteiten die tot voor 2020 zeker niet mogelijk waren. Die hadden nooit een vergunning gekregen. Zo wordt iedereen zoet gehouden en een beetje bezig zodat ze niet te veel nadenken. Op Terschelling mochten de theatermakers voor Oerol volledig betaald aan het werk, Heeuh maak maar iets was het motto maar publiek mocht er niet bij zijn. Joop Mulder zou zich omdraaien in zijn graf.

Alle culturele activiteiten zijn gebonden aan strikte regels en volledig traceerbaar. Een voorproefje voor de controlestaat en een mooie oefening in gehoorzaamheid. Trap er niet in. Doe er niet aan mee. Jammer voor de ondernemers en culturele instellingen en artiesten die zich op die manier proberen te redden maar het is collaboratie. Wees creatief en stop de samenwerking met een regime wat jou en je sector kapot maakt.


Like it? Share with your friends!

2
Frontier4