DE BETREKKELIJKHEID DER ‘RECHTSGANG’


-1

Mijn trouwe schare lezers zal misschien verwachten dat ik vandaag een stuk zal schrijven over het kort geding, aangespannen door de mensen achter de website viruswaanzin.nl.
Ik zal u echter moeten teleurstellen want ik ga dit niet doen, simpelweg omdat ik daar totaal geen zin in heb.
Nodeloos te vertellen dat ik uiteraard 100% achter het initiatief en de mensen van viruswaanzin sta, zoals ieder weldenkend mens zou moeten doen, maar toch zal ik geen letter wijten aan dit kort geding.

Is mijn weigering hiertoe ingegeven door een hoger ideaal, een missie die zich nog niet mag ontvouwen?
Nee, voor één keer laat ik mij leiden door dat menselijke onderbuikgevoel van antipathie, voor die als pinguin verklede, en met de warmte van een goedkope diepvriesmaaltijd overkomende Sonja Hoekstra……. niet geheel toevallig het nichtje van minister Wobke Hoekstra.

Iron lady Hoekstra, een vele malen gewraakte rechter, werd – hoe ironisch – kort voor het kort geding ‘ingevlogen’ omdat de rechter van zitting H.J. Vetter als gevolg van het covid-19 protocol in quarantaine is gegaan. Hij zou verkoudheidsklachten hebben. Ja mensen de grote meester der suspense Alfred Hitchcock had het niet beter kunnen verzinnen.

Maar het maakt niet uit mensen, of ze nou deze koelkast op het ‘spreekgestoelte der rechtvaardigheid’ neerzetten, of a blonde bombshell in stringbikini, je wint het in de rechtszaal toch niet van dit door en door corrupte systeem.
Onze ‘onafhankelijke’ rechters, die een voeling met de maatschappij hebben als van een gevangene die 50 jaar heeft vastgezeten – u begrijpt: een onmogelijkheid met onze rechters – zitten zo vast in, en aan, hun D66 indoctrinatie dat ze het recht nog niet zouden herkennen als dit hen in het gelaat sloeg.

Uiteraard wordt er een first class performance gegeven bij iedere rechtszaak, om u als ‘achterlijke’ kijker het gevoel te geven dat men u serieus neemt, maar bij voorbaat kunt u beter slechts op één uitslag uw geld inzetten, en dat is dat ons rechtssysteem tot op het bot verrot is.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder