DE VERTROEBELDE VISIE VAN OLLONKRENG


0

Onze freule met het ‘adelijke’ bloed van het Finse Ollongren geslacht, heeft het weer voor elkaar. Sinds haar verplichte ziekteverlof blijkt ze nog meer last te hebben van een combinatie van verregaande glaucoma en gewoon politiek correcte blindheid, oftewel onze freule heeft weer stront in haar ogen.
Volgens Katje houden onze senioren – of in Haagse termen: die teringoudjes die maar niet dood willen gaan – de woningmarkt in een wurggreep door hun weigering om te gaan verhuizen, of zich weg te laten stoppen in een strafkamp…… eeeuh verzorgingstehuis.

Nu begrijp ik dat Katje – opgevoed als zij is in het adelijke privilege – de begrippen recht en wet niet geheel begrijpt, wat zich ook uit in haar gehele politieke carrière, dus laten we voor deze cheerleader van het Koninklijk Huis even wat feitjes op een rij zetten.

Beste Katje, ik begrijp dat je wat moeite hebt met het begrip ‘zelfbeschikkingsrecht’ – een gruwel voor iedere dictator – maar gezien het feit dat wij hier nog steeds in Nederland leven, en niet in de bananenrepubliek Boeroeboeroebwana – al wordt het verschil steeds minder zichtbaar – heb je er simpelweg maar mee te dealen.

Die ‘teringoudjes,’ zoals jij en je collega’s op het Binnenhof ze liefkozend noemen, zijn vaak nog hun hele leven trouw geweest aan – vaak – één woning, een beetje net zoals zij in de huwelijkse trouw staan, en zijn dus geen woning- en relatiehoppers zoals de verziekte generaties na hun.
Gevolg hiervan is dat het grootste deel van hun herinneringen, liefde, gevoel en verdriet op die voor hun heilige plek liggen, een plek die jij en je collega’s slechts bezien als een stapel stenen die geld genereren.
Als je iemand dus gedwongen uit al die levenservaring, geschiedenis en gevoelens haalt, dan haal je de ziel en essentie van hun leven uit deze personen, en kan je ze net zo goed direct een nekschot geven….. en nee, dit is geen serieuze optie Katje.

Naast het feit van dit belangrijkste criterium zijn er nog wat meer ‘zakelijke’ kantjes, die jij waarschijnlijk over het hoofd ziet.
Punt 1) al deze mensen betalen maandelijks huur voor deze woningen, dus heb jij er geen flikker over te zeggen of ze het recht hebben daar nog te wonen.
Punt 2) deze mensen hebben vaak door de duur van het huurcontract al zoveel voor deze woning betaald dat zij moreel gezien eigenlijk de eigenaar van deze woning zouden moeten zijn, maar in tegenstelling tot de in de watten gelegde huiseigenaren hebben zij 0,0 rechten of aftrekposten.
Punt 3) bij een ‘gedwongen’ vertrek worden zij getrakteerd op een kleinere woning voor vaak een hogere huur, en mogen zij ook nog opdraaien voor verhuis- en herinrichtingskosten.
Punt 4) The elephant in the room.

Nou zal je – vanwege wat verstandelijke beperkingen en die al eerder genoemde stront in die kille empathieloze ogen van je – misschien wel denken: een olifant, sinds wanneer gaat het over huisdieren?
Ik zal je dit even in simpele Jip en Janneke-taal uitleggen Katje.
Het Engelse gezegde The elephant in the room betekend simpelweg dat er een, voor iedereen zichtbaar, probleem is maar dat niemand daar over wil praten vanwege de linkse ziekte politieke correctheid.

Er is een probleem op de Nederlandse woningmarkt Katje, maar het is een probleem waar politiek Den Haag de initiator van is.
Wij zijn een klein landje waar een beperkte voorraad woningen beschikbaar is….. volg je het tot zover Katje?
Nu zou deze voorraad misschien ‘dekkend’ zijn voor de inwoners van ons polderlandje, en hun nageslacht, als het daarbij zou blijven.
Door de Haagse blijvende open invitatie aan werkelijk iedere cultuur of bevolkingsgroep op deze wereld, loopt het echter ‘een beetje scheef’ Katje.

Je kan niet ieder jaar een stad in de grootte van bijvoorbeeld Zwolle importeren, deze voorrang geven op werkelijk iedere vrijgekomen woning, en dan ook nog verwachten dat onze jeugd – die nu al tot soms 20 jaar op wachtlijsten moet staan – fruitig en van onderdak voorzien aan hun leven kan beginnen.

Het is dus een simpel sommetje Katje, jullie nodigen teveel ‘gasten’ uit die nooit meer weggaan, voor het woningaanbod wat Nederland te bieden heeft.
En zoals gebruikelijk is de Haagse oplossing dan: eigen volk second…… oftwel laat de Nederlandse jeugd maar doodvallen en put the blame op die teringoudjes.

En dat freule Ollonkreng is nu ‘The elefant in the Room’.


Like it? Share with your friends!

0