RIVM: zorgverleners kunnen elkaar niet besmetten na vakantiereis..


0

(NURSING)

RIVM: zorgverleners uitgezonderd van quarantaine-advies na vakantiereis
Waar vrijwel alle andere Nederlanders wordt geadviseerd om na bezoek aan een risicogebied 10 dagen in quarantaine te gaan, kunnen verpleegkundigen en andere zorgverleners onder voorwaarden na thuiskomst weer aan het werk als ze geen klachten hebben. Tenminste, als ze daarvoor goedkeuring krijgen van de bedrijfsarts of de GGD.
Dat meldt het RIVM. Deze uitzondering is op 14 augustus toegevoegd aan de RIVM-handreiking over reizen, toerisme en covid-19.
Een risicogebied of risicoland krijgt het label oranje of rood. Niet-essentiële reizen naar deze landen en gebieden worden afgeraden, en reizigers die toch gaan wordt bij thuiskomst geadviseerd 10 dagen na aankomst in Nederland in quarantaine te gaan.
‘In overleg met bedrijfsarts of GGD’
Maar dat advies geldt dus niet standaard voor zorgmedewerkers die geen klachten hebben, schrijft het RIVM: ‘Een zorgmedewerker (zonder klachten) mag anders dan in het Protocol bij overige nauwe contacten alleen werken in overleg met de bedrijfsarts of de GGD (met persoonlijke beschermingsmiddelen).’
  

https://www.veilig.nu/product/compleet-introductiepakket-burgerfront-cap-vlag-posters-flyers-stikkers/

Like it? Share with your friends!

0
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *