De wereld volgens Elviera, hoe het komt dat mensen gaan nadenken


-1

Hallo mede strijders en andere Burger Front lezers

Wat een enerverende week weer op het Burger Front. Wat me deze week erg opviel was dat er veel gesproken wordt over een tweede corona golf en de oplaaiende discussie van wel of geen mondkapje. Eerlijk gezegd dacht ik dat we die discussie al achter ons hadden gelaten maar Nederland blijft natuurlijk achter op de rest van Europa. Zoals ik Rutte ken kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Meeloper! Zwakkeling! Dat meen ik serieus. Maar goed, we gaan zien wat het gaat worden.

Dat er een tweede coronagolf gaat komen is al duidelijk. Ik zou het eerder een geplande wereldgolf noemen waarin alles moet wijken om de machtigste mensen de ruimte te geven om hun plannen door te drukken. Bijna iedereen weet ondertussen dat het  niet meer om het corona virus draait. Ik mag hopen dat de meerderheid ondertussen door heeft dat corona een rookgordijn is voor een nieuwe wereld orde. Als we eerlijk zijn is wat er echt aan de hand is heel erg lastig voor te stellen. Eerst denk je bij je zelf, het kan niet. Het is wel erg ver gezocht. Vervolgens probeer je het als het ware weg te zetten als een complot theorie want dit gaat wel erg ver. Je kan het niet loslaten omdat andere verklaringen geven geen rust. Je bent bang dat mensen je als complotdenker gaan wegzetten. Ik heb het allemaal al gezien. Dan komt er een moment dat je beseft dat alles in theorie uitgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld de nano technologie. Het is uiterst ver gezocht om daar over na te denken maar het is wel degelijk mogelijk. Het is mogelijk. Hoe langer je daar over nadenkt hoe minder gek het overkomt voor jezelf. Je durft je niet uit te spreken naar anderen omdat je zelf amper gewend bent aan het idee dat dit zomaar zou kunnen. Uiteindelijk als je het besluit te delen met iemand wordt je dus inderdaad weggezet als complotdenker. Zo gaat dat.

Ik heb mezelf wel eens afgevraagd hoe het komt dat sommige mensen een stukje voorliggen in het accepteren van de waarheid betreft de wereldcrisis. (Mijn nieuwe woord voor coronacrisis) Eerlijk gezegd ben ik daar nog niet over uit. Maar wat ik wel weet is dat het voornamelijk mensen zijn die de waarheid onder ogen durven zien. Als ik naar mezelf kijk, ik ben absoluut niet superieur boven een ander, maar ik weet wel wat angst is. Ik weet zo goed wat echte pure angst is en een virus maakt me eerlijk gezegd niet bang. Ik ben evenmin bang voor de dood. Ik heb al zoveel waarheden onder ogen moeten zien dat een virus me niet meer bang maakt. En de dood al helemaal niet. Wat ik denk is dat dat het gene is waarin mensen voorliggen die de wereldcrisis onder ogen durven zien. Ze weten wat angst is en ze weten ook wat het is om de waarheid te moeten zien. Dat denk ik echt. Darrom durven we het allerergste onder ogen te komen. We weten al wat dat is. Daarom denken we over dingen na. Vragen we ons dingen af en nemen we niks voor lief. En dat is goed. Soms kan angst je ook dingen geven. Als je weer in alle helderheid kunt nadenken. Dat is mijn ervaring.

Mensen die overal bang voor zijn, bang voor het leven hebben nog niks gezien in het leven. Die leven in angst zonder te weten waarom ze bang zijn dus zijn ze overal bang voor. Ik kan dat niet handelen. Ik kan dat soort mensen niet aan. Vaak zijn dat ook van die oppervlakkige mensen die niet nadenken over het leven. Nogmaals ik sta boven niemand maar ik vind dit soort mensen erg moeilijk in de omgang. Zoals Jensen altijd zo mooi zegt van die Oh Hans mensen. Grinnik.

Laten we ons focussen op de strijd die we gaan leveren en niet op de mensen die altijd bang zijn. We helpen ze uiteraard wel door ze te redden maar voor de strijd zelf hebben we er niks aan.

Laten we door gaan met strijden want WIJ ZIJN NEDERLAND!!!!!

Lieve warme groet van Elviera van Vliet (Vrijwilligster voor Burger Front)

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *