EEN FLUISTERMAATSCHAPPIJ


-1

Gisteravond mochten wij – hopelijk – de laatste uitzending van de Comedy Capers a.k.a. de persconferentie van het trio Kwik, Kwek en een gebarende Kwak aanschouwen.
Hoewel dit misschien wel de laatste uitzending van deze komische serie was, bleek er geen sprake van a big finish, nee de warrigheid die deze serie kenschetste was weer in absurde vormen aanwezig.

Je vraagt je bij het kijken naar dit NPO-debacle oprecht af, waar zit ik in hemelsnaam naar te kijken?
Als dit nu een Teleac cursus ‘hoe herken ik stupiditeit en narcisme’ was geweest dan had ik er misschien enig inzichtelijk begrip voor op kunnen brengen, maar aangezien dit duo – aangevuld met Kwak en rechtstreeks afkomstig uit een rariteitenkabinet – mag beslissen over het landsbelang, en uw en mijn vrijheid, gezondheid en inkomen, zat ik te kijken naar de doodsteek van onze democratie.

Volgens de enig echte opvolger van Oleg Popov, Mark Rutte genaamd, moeten wij zo langzamerhand door de verruiming van de hondenketting om onze nek, overschakelen op een fluistermaatschappij.
Deze narcist werpt ons wat brokjes toe, maar haalt heel subtiel onder de noemer van verruiming, ieder stukje menselijkheid en warmte uit onze maatschappij.

Onze sexwerkers mogen weer los gaan in Kamasutra-standjes op hun reeds zwaar bevlekte budgetmatrassen, maar een kus of aanraking tussen geliefden bevindt zich nog onder het dictaat van het boeteregime…….. ik voel me zo onderhand een hoer van de maatschappij: sex oké, kussen nee.

Ik ga verder niet alle tegenstrijdigheden, die ook weer tijdens deze comedyshow naar voren kwamen, benoemen want als de kijker het volkomen absurde ervan nu nog niet inziet, dan zal men nooit wakker worden.
Wat ik echter wel wil benoemen is de werkelijk smerige, en heel subtiel verborgen, agenda van dit afbraakkabinet.
Men klopt zich letterlijk op de borst vanwege het feit dat men onze ketting een gaatje ruimer om onze nek plaatst, maar door het weghalen van werkelijk ieder gevoel van affectie, liefde, verbondenheid en medemenselijkheid door een werkelijk absurde, en nergens op gebaseerde, 1.5mtr regel, sluit onze ketting zich juist met iedere ademhaling meer en meer om onze reeds dichtgeknepen strot.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder