EEN HISTORISCH BESEF BRIEFJE AAN VERA BERGKAMP


2

Beste voorzitter,

Gisteren was daar dan de, reeds door PVV en FVD gevreesde dag, dat u zich definitief heeft gediskwalificeerd als voorzitter zonder partijagenda.
Uw werkelijk beschamende, en slappe hap, optreden t.o.v. democratisch verkozen volksvertegenwoordiger Gideon van Meijeren was even pijnlijk, als feitelijk onjuist, en een historische belediging van uw ambt.

Tot 3x toe werd het betoog van van Meijeren door u stilgelegd – lees: monddood gemaakt – omdat de zeer heftige strekking van zijn betoog u en de aanwezige kamerleden een wat onaangenaam gevoel bezorgden.

Volgens u en de overige zichtaar huilende wolven in het Tweede Kamer bos, was de vergelijking van Gideon van Meijeren over corona en de tweede wereldoorlog van een zichtbare walgelijkheid, maar dan wel een walgelijkheid blijkbaar die in de gehele maatschappij speelt, gezien o.a. deze stukken in – naar uw linkse standaard – geaccepteerde MSM-spelers:

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/waarom-toch-steeds-die-vergelijking-met-de-tweede-wereldoorlog~b70d2687/

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200408_00155612

https://nieuwlicht.eo.nl/artikelen/2020/05/coronacrisis-heeft-parallellen-met-woii-maar-meer-ook-niet

https://www.ad.nl/binnenland/coronabeperkingen-lijken-op-de-oorlogstijd~acef1abd/

https://www.destentor.nl/regio/waarom-toch-steeds-die-vergelijking-met-de-tweede-wereldoorlog~ace20137/

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/coronacrisis-vergelijkbaar-met-de-tweede-wereldoorlog-het-kan-ons-blijvend-veranderen~a027d428/

U ziet, mevrouw Bergkamp, de – volgens u en de kamer – extreem rechtse hersenspinsels van Gideon van Meijeren zijn in werkelijkheid maatschappelijk breed gedragen discussiepunten, waarin zelfs de zogenaamde geleerden de vergelijking tussen wo2 en corona in de basis van een feitelijke juistheid vinden getuigen, en zelfs begrijpen.

Ik begrijp dat het betoog van van Meijeren u een onaangenaam gevoel bezorgt, maar ligt aan de basis van dit gevoel niet gewoon een beginnend gevoel van schaamte over uw eigen rol in deze plandemie, een rol die misschien wel net zo afkeurend beoordeeld zal worden in time, als de rol van het zwijgende volk, de meewerkende artsen, de naasten verradende burgers en de toeleveranciers van het nazi-regime tijdens die inktzwarte dagen?

Hoe lang bepaalde personen hun menselijke en politiek correcte maskers ook op kunnen houden, op enig moment beginnen er zich altijd scheuren te vertonen in die engelachtige gezichten, scheuren waar doorheen het bloedrood van hun ware duivelse gezicht even zichtbaar is als het potlood van die ietwat enge mannetjes in een lange regenjas.

U spreekt van Meijeren aan, meer nog maakt hem monddood, op een discussie die als de watersnood eerder dit jaar bijna niet meer te stoppen is, want steeds meer mensen beginnen in te zien dat wij in een staat van oorlog verkeren, een oorlog tegen de eigen overheid.

Het is niet alleen de vergelijking tussen corona en de tweede wereldoorlog, het is het steeds meer binnendringen van onze privésfeer, de opgelegde klimaatdictaten, de nog steeds niet afgehandelde dossiers betreffende Groningen en de toeslagenaffaire en de beschamende – fuck you all – vertoning die de formatie heet, die ervoor zorgt dat de meerderheid van Nederland is uitgekeken op uw nepparlement vol met liegende en bedriegende ‘volksvertegenwoordigers.’

U verweet Gideon van Meijeren te spreken met grote woorden, maar had dat niet eerder moeten zijn met waarheidsgetrouwe woorden beste Vera, zoals deze holocaust overleefster zéér duidelijk uitlegt?
https://youtu.be/vlGW_GhbFyU

Ik begrijp dat het – nu bewezen – failliet van het menselijk lerend vermogen een slag is in het gezicht van iedereen die dacht dat de massaal geslaakte uitroep ‘dat nooit meer,’ ook daadwerkelijk zou betekenen dat nooit meer.
Maar zie, ruim 75 jaar later staan wij weer op een tweesprong op de weg van het menselijk fatsoen, en andermaal blijken miljoenen mensen niets geleerd te hebben van de lessen uit onze geschiedenis, omdat zij geheel overtuigd weer het pad van uitsluiting, demonisering, verraad en machtswellust kiezen.

Ik zou als ik u was een paar stevige wandelschoenen aantrekken voorzitter, want als de geschiedenis ons nog iets geleerd heeft dan is het dat het pad van haat uiteindelijk altijd eindigt op de brokstukken van een nimmer houdbare ideologie.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

2
Michel Mulder