eID, Europa’s digitale paspoort


-2

Bijna niemand weet dat er – terwijl onze aandacht afgeleid wordt met omicron en andere onzin – momenteel een heel heftige wet wordt doorgedrukt. In het kort komt het hier op neer:

Het is de Wet Gegevensverklaring Samenwerkingsverbanden (WGS). De Tweede Kamer is alweer akkoord. Brrr. De QR app wordt met deze wet een koppeling van al onze gegevens (bankrekening, vermogen, medisch dossier etc.). Eerst landelijk, dan ook internationaal. De EU is nu bezig met de eID implementatie 2022. NU mag dit niet ivm privacy maar de regering wil ons die privacy afnemen. Dat klinkt misschien subtiel of “boeit me niet, ik ben toch een brave burger”  maar pas op!

Ze verkopen het nu aantrekkelijk; het zou alleen criminaliteit tegengaan… Maar zelfs de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) raadt de Eerste Kamer met klem af deze wet aan te nemen.

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/ap-adviseert-eerste-kamer-neem-wgs-niet-aan

Een letterlijk citaat van de Privacytoezichthouder (zie link/website):

‘Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. OOK voor gewone, nietsvermoedende mensen. Het zou natuurlijk niet moeten kunnen dat jij op het verkeerde lijstje terecht komt, omdat je jaloerse buurman heeft gemeld dat je wel een erg dure auto hebt voor jouw salaris. En dat je daardoor geen hypotheek kunt krijgen. Deze wet sluit dat niet duidelijk uit.’

Dit wetsvoorstel maakt het mogelijk dat nog veel meer instanties onze persoonsgegevens met elkaar delen, zonder dat er iets crimineels aan de hand is. En niet alleen overheidsinstanties, OOK private partijen! Hier ligt dus een enorm risico van massasurveillance op de loer. Een grote controlemaatschappij!

Velen van jullie willen het niet geloven omwille van “we helpen het virus het land uit” en “ik wil leuke dingen doen dus die QR vind ik wel prima”  maar echt… Een paar stappen verder..

De QR is niet een middel maar het doel. Des te meer mensen aan de QR des te meer mensen aan de eID. Aan de eID worden weer allerlei zaken gehangen zoals in de afbeelding hierboven te zien is. Steeds meer mensen zien dit en werken er niet meer aan mee. Die QR lijkt je nu “vrijheid” te geven maar weet dat het hier niet bij blijft. Hier kan nog spijt van komen.. Korte termijn vs. lange termijn….Die QR gaat straks echt heel ver, dat wil toch niemand?

Massaal niet meedoen met die QR heeft in het buitenland al gewerkt. Een paar dagen massaal die app van al die telefoons afhalen kan dus wonderen verrichten. Dat kan bij ons ook… Er is nog wat invloedsruimte maar het is wel 2 voor 12….. Dit stopt alleen als het volk STOP zegt!

autoriteitpersoonsgegevens.nl (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/ap-adviseert-eerste-kamer-neem-wgs-niet-aan)


Like it? Share with your friends!

-2
Frontier4