Gemiddeld 120 euro per maand voor mondkapjes per gezin in Spanje


0

(Spanje Vandaag)

MADRID – Nu dat bijna heel Spanje een mondkapjesplicht heeft waarbij het altijd verplicht is om een mondkapje te dragen ook wanneer men de anderhalve meter kan garanderen, stijgen de maandelijkse kosten voor de Spaanse huishoudens. Gemiddeld kost het dragen van een mondkapje  per gezin zo’n 120 euro per maand.
De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) ofwel Organisatie van Consumenten en Gebruikers heeft berekend wat het dragen van mondkapjes per maand kost. Daarbij heeft men gekeken naar een gezin bestaande uit vier personen. De extra maandelijkse kosten lopen op tot gemiddeld 120 euro per maand met gemiddeld 4 euro per dag wat gelijk staat aan vier mondkapjes. De kosten voor de mondkapjes komen in Spanje bij de maandelijkse lasten voor elektriciteit, gas, water en internet waardoor de maandelijkse vaste kosten voor het gezond houden van een familie flink kunnen stijgen. Gemiddeld spreekt de OCU over 120 euro per maand maar de kosten voor een huishouden van vier personen liggen tussen de 70 en 150 euro.
De OCU heeft het over 70 euro wanneer de familieleden gebruik maken van niet herbruikbare hygiënische mondkapjes met een totaal van 120 mondkapjes per maand met een verkoopprijs van 0,60 euro per stuk.
Dat maandelijkse bedrag loopt op tot 115 euro in het geval van 120 chirurgische mondkapjes van elk 0,96 euro. Als een van de familieleden tot een risicogroep behoort dan lopen de kosten op tot ongeveer 155 euro per maand vanwege de aanschaf van FFP2 mondkapjes met een gemiddelde verkoopprijs van 2 euro per stuk.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

0
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *