Het Liliane Fonds


1

Nee dit stukje heeft niets te maken met een gelijknamig goede doelen fonds in Den Bosch. Het gaat over het nieuwe boegbeeld van de PVDA, Liliane Ploumen. Op het eerste gezicht een lieve vrouw met een Limburgs accent. Maar schijn kan bedriegen..

Liliane heeft zich beetje bij beetje naar de top gewerkt. Beginnend als sociaal werker in Crooswijk waar ze de klappen van de zweep leerde kennen is ze al snel in de leer gegaan bij Foster Parents Plan. Nadat deze organisatie wat negatief in het nieuws kwam door kindermisbruik is Mevrouw Ploumen het nog hogerop gaan zoeken bij de internationale paraplu organisatie, die inmiddels PLAN is gaan heten in Londen.

Toen ze eenmaal doorhad hoe dit soort organisaties werken en aan hun geld komen, is ze voor zichzelf begonnen met ‘Ploumen Projecten’. ‘She decides’ is daarvan wel één van de meest succesvolle spin-offs. Met inmiddels zeker 181 miljoen in kas mag je zeggen dat het een speler van formaat is. Als je met geboortebeperking/ontvolking bezig bent kom je namelijk ook snel in beeld bij de Bill en Melinda Gates foundation. Haar bijbaan in de politiek is superhandig voor de contacten en regelgeving. Helpt uzelf is het motto van Liliane. Hieronder zien we haar doopceel zoals ze bekend is bij het WEF.


Like it? Share with your friends!

1
Frontier4