HET VIRUS DOET HET BETER


-1

Nog nooit heb ik Hugo de Jonge op een grotere waarheid betrapt dan zijn opmerking daarnet: het virus doet het beter.
Tijdens deze hele coronashit heb ik nog niet één moment het gevoel gehad dat er van enige zelfreflectie bij dit kabinet sprake is, men lult maar een eind in de ruimte en staat toe te kijken hoe onze economie, en onze levens, met een corona-achtige stroperigheid tot stilstand komen.

Steeds vaker krijgen wij door – en ik weet, dit klinkt hard – het ‘gebrek’ aan doden, te horen dat wij met de stijgende besmettingen alles op alles moeten zetten om overbelasting van de zorg en de ic’s te voorkomen…… het draait niet meer om het voorkomen van besmettingen, maar het voorkomen van het dichtslibben van the bottleneck genaamd de zorg.

Bij deze zeg ik dus dat de Nederlandse overheid bloed aan haar handen heeft. Men is weliswaar niet hoofdelijk verantwoordelijk voor dit virus, maar men is wel degelijk verantwoordelijk voor het ‘speelveld’ waarop corona zich kan begeven.

Marktwerking is sinds een aantal decennia het toverwoord waarmee onze overheid ons land letterlijk verneukt heeft, men verkocht de ziel aan het grote geld en staat er nu schaapachtig bij te kijken hoe deze strategie in ons gezicht uit elkaar spat.

Ons indrukwekkende zorgstelsel, ook wel bekend als het ziekenfonds, was een bastion van betaalbaarheid en uitstekende zorg maar moest uitverkocht worden aan op winst beluste zorgverzekeraars – een verbod bij het ziekenfonds – omdat deze marktwerking ons allen ten goede zou komen. Wat daarvan terecht gekomen is voelen wij iedere maand in onze portemonnee, en aan de bottleneck die de zorg geworden is.

Zorgverzekeraars, zijn naast Big Pharma, de politiek en het bank- en verzekeringswezen de kankergezwellen in onze hedendaagse maatschappij, waar geld leidend is boven mensenlevens.
De kaalslag in onze ziekenhuis- en ic-capaciteit is werkelijk schokkend gezien de huidige crisis, en wij hebben een overheid die miljarden naar het buitenland stort, het hele MKB de dood injaagt met gigantische uitkeringskosten als gevolg maar niet het besef heeft, of de morele plicht voelt om ook maar één failliet ziekenhuis te heropenen.

Ligt dit aan het feit dat deze ziekenhuizen niet meer te bemannen zijn door ook de kaalslag onder het zorgpersoneel die heeft plaatsgevonden, of is onze overheid letterlijk, en bewust bezig ons land volledig de afgrond in te storten?
Voor mij a no brainer!

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder