HUILENDE WOLVEN IN HET FORMATIEBOS


2

Politiek Den Haag staat weer eens op haar achterste benen, omdat schaarliefhebster Katje Ollonkreng haar open wond heeft laten zien (lees: opzettelijk de formatie opgeblazen heeft om loose canon Omtzigt te lozen).
Van links naar rechts, van geschoold naar ongeschoold, al onze ‘volksvertegenwoordigers’ steken weer hun verontwaardigingsriedeltje af, om naar de kiezer de indruk te wekken dat politiek Den Haag toch echt integer in elkaar zit.

De politiek is een fascinerend circus dat echt een ernstig see no evil, hear no evil-gehalte heeft waar er geen sprake is van de lamme leidt de blinde, maar Stevie Wonder leidt Marlee Matlin.

De doofpotten, schandalen en foutjes hebben zo’n amateuristisch karakter, in Australië zien ze de clou al aankomen voordat het Binnenhof wakker is, dat je je bijna begint af te vragen of dit niet juist de bedoeling is.
Bedrijven die de lijn Rutte als bedrijfsbeleid willen nastreven zouden hier sneller aan kapot gaan dan aan dat biervirus, sterker nog één blik tussen de benen van Ollonkreng – lees: de befaamde open wond – en je kan voorgoed je deuren sluiten wegens nimmer vertoonde incompetentie.
Maar niet in dat gekkengesticht genaamd het Binnenhof, waar incompetentie en corruptie worden beloond met een herverkiezing, en integriteit en vasthoudendheid met de ‘suggestie’ tot een functie elders……. en dan waarschijnlijk niet de gebruikelijke burgemeester positie, maar een functie als opperpoetser van de plee van Trix.

En dus krijgen wij nu een toegift op de jaarlijkse verkiezingstoegift, een soort Dumb and Dumber XIII, in de vorm van een heus, echt wel oprecht, debat.
Alle – plastic – messen worden weer geslepen, de meest fantastische fileringsspeeches geschreven om aan het eind van het debat tot de conclusie te komen dat:
▪︎Rutte van niets wist
▪︎Rutte nergens op heeft aangedrongen
▪︎Rutte de bff van Omtzigt is
▪︎Rutte wat last heeft van zijn geheugen
▪︎Rutte echt geen kamerdictator is
▪︎Er niet zoiets bestaat als de Rutte-doctrine
▪︎Rutte wederom zegt dat dit niet goed gegaan is
▪︎Rutte het echt heeeul heeeeul erg vindt
▪︎Rutte vierkant achter de formateurs blijft staan
▪︎Rutte er even geen herinnering aan heeft
▪︎Rutte net dat ene benodigde smsje gewist heeft
▪︎Rutte even geen oortje heeft met Carolien
▪︎Rutte vindt dat iedereen gewoon door kan gaan
▪︎Er volgens Rutte niets onherroepelijk beschadigd is
▪︎Rutte de lijn ‘men drinkt een glas, men doet een plas en alles bleef zoals het was’ een uitstekende lijn vindt

Waarom accepteren wij dit soort, al vooraf gescripte, onzin eigenlijk nog als de uitkomst steeds dezelfde is: het parlement is een tandloze tijger die slechts de korstloze, en in melk gedoopte, sneetjes brood tot zich neemt die dompteur Rutte hem voorschoteld……. om daarna braaf onder dreiging van de zweep een pootje te geven.
Waar maken we ons ook druk om, het circus wordt enkel maar opgevoerd van ons belastinggeld.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

2
Michel Mulder