Jij betaald voor extra beveiliging!


1
Foto: ANP

Hoewel het kabinet vanwege de demissionaire status niet al te zware besluiten meer mag nemen, gaat er de komende jaren veel extra geld naar beveiliging van bedreigde personen. Dat zal bekend gemaakt worden tijdens Prinsjesdag, zo melden bronnen aan De Telegraaf’. Aldus de NOS, vooral de eerste zin is lachwekkend, gezien de bizarre zware maatregelen die in de persconferentie zijn aangekondigd. Inclusief de belachelijke stemmingmakerij van De Jonge.


De beveiliging van onder andere politici wordt georganiseerd vanuit het stelsel bewaken en beveiligen. Hierbij zijn veel partijen betrokken, zoals politie, OM, lokale besturen, inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ministeries en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De NCTV is verantwoordelijk voor het stelsel en het gezag berust bij de minister van  Justitie en Veiligheid. Omdat naar verwachting steeds vaker een beroep op deze vorm van persoonsbeveiliging gedaan zal worden, krijgt het ministerie van Justitie en Veiligheid hiervoor aanzienlijk meer budget.

Het is natuurlijk niet voor niets dat er meer geld naar beveiliging moet, ze willen zelf natuurlijk geen slachtoffer worden van een woedende menigte zoals bijvoorbeeld de gebroeders de Witt indertijd geworden zijn. Ze reserveren dus een flink deel van het publieke geld om zichzelf tegen datzelfde publiek dat steeds meer inziet dat ze worden belazerd te beschermen.


Like it? Share with your friends!

1
Frontier4