Koninklijke Horeca Nederland staat positief tegenover mondkapjesplicht


-1

(Hart van Nederland)

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) staat positief tegenover een mogelijke mondkapjesplicht in de horeca. Dat zegt Dirk Beljaarts, directeur van KHN, tegen Hart van Nederland. Dit naar aanleiding van het nieuws dat mondkapjes vanaf zaterdag in België verplicht worden in onder andere de horeca.
De KHN en de Nederlandse Staat stonden donderdagochtend tegenover elkaar tijdens een kort geding om versoepelingen van de coronaregels af te dwingen. De horeca wil meer vrijheid en de overheid wil koste wat het kost het coronavirus binnen de perken te houden.

Kort geding

In het kort geding eiste de horecabranche onder meer dat in horecagelegenheden de afstandsnorm van 1,5 meter zowel binnen als buiten niet meer zou gelden voor groepen tot en met negen personen. Ook als ze uit verschillende huishoudens komen. Daarnaast eiste de ondernemersvereniging dat de overheid met “objectieve criteria” komt op basis waarvan versoepelingen voor de horeca in de toekomst kunnen plaatsvinden. Ook vroeg de branche de overheid om extra financiële steun.
Lees ook: ‘De horecabranche valt gewoon om’

Zo’n 40 procent van de horecaondernemingen is al technisch failliet en afhankelijk van schuldeisers, zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. “De afgelopen week zijn we meerdere keren gebeld door ondernemers die geen uitweg meer zien en zichzelf van het leven dreigen te beroven. Dat is heel heftig”, vertelt Willemsen.
Maar volgens de Nederlandse overheid is het coronavirus nog steeds gevaarlijk en is er dus geen reden om de regels voor de horeca te versoepelen. “Het handhaven van de 1,5 meter afstand blijft cruciaal, ook in de horeca. We zien nu al hoe moeilijk dat is”, aldus de advocaat namens de Staat.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *