Marokko sluit toegang tot grote steden af vanwege coronavirus


-1

(NU.NL)

Marokko heeft in de nacht van zondag op maandag om 0.00 uur (lokale tijd) de toegang gesloten tot een aantal van de grootste steden in het land. Onder meer Casablanca, Tanger, Marrakesh en Meknès zijn op slot gegaan. Lokale autoriteiten zullen mensen verhinderen de steden binnen te Onduidelijk is hoelang de afsluiting duurt en hoe het verbod gehandhaafd zal worden.
Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde de maatregel zondagavond aan nadat het land die dag een recordaantal bevestigde coronagevallen had gemeld. 633 mensen testten positief op het COVID-19-virus. Daarmee komt het totale aantal bevestigde besmettingen op 20.278, met 313 overlijdensgevallen.

Het land versoepelde een maand geleden de coronamaatregelen, al zijn de internationale vluchten nog steeds geschrapt. Voor bepaalde groepen worden uitzonderingen gemaakt.
Onlangs heeft de regering de noodtoestand verlengd en het dragen van mondmaskers verplicht gesteld. Regionale overheden krijgen de ruimte om maatregelen te versoepelen naarmate de verspreiding lokaal afneemt.
Naast de bovengenoemde steden vallen ook Tetouan, Fez, Berrechid en Settat onder de nieuwe afsluiting, schrijft Morocco World News. Het nieuwsplatform meldt ook dat de regering uitzonderingen maakt voor medische noodgevallen, vervoer van essentiële goederen en mensen die toestemming hebben gekregen van lokale autoriteiten.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *