NARCISME


-1

Beste Mark,

Er gaat een gerucht rond dat jij je opnieuw kandidaat wil stellen als lijsttrekker, waarschijnlijk omdat jij vindt dat Nederland nog niet genoeg gesloopt is.
Je spindoctor, Carolien of hoe je partners in crime ook heten, zullen dit uiteraard fantastisch vinden -weer vier jaar de fikken in de staatsruif- en je geen beeld voorschetsen hoe het in het land gesteld is……… namelijk dat de overgrote meerderheid jouw persoontje en kop inmiddels spuugzat zijn.

Omdat narcisten geen antenne hebben die aangeeft hoe zij bij hun omgeving liggen -omdat dit hen volkomen koud laat- wil ik bij deze wel even de spreekbuis zijn voor velen Nederlanders door kort en simpelweg te zeggen: rot gewoon op!

Tien jaar Rutte heeft de gewone Nederlander niets dan ellende gebracht, en veel, héél veel loze (verkiezings)beloften en leugens, en nog eens vier jaar Rutte zal een hoger mortality rate geven dan corona en ebola bij elkaar.

Niets van dit alles zal uiteraard doordringen tot jou Mark, omdat – zoals gezegd- een narcist daarvoor de noodzakelijke antennes ontbeert, en je hielenlikkende omgeving er wel voor waakt om hun overbetaalde baantjes op het spel te zetten.

Nou lijkt het mij dat jij waarschijnlijk wel kunt lezen beste Mark, gezien je hilarische persconferenties waar je de voorgekauwde stukken staat uit te kotsen of ze uit je eigen pen komen, en daarom wil ik je even wat kenmerken geven van de klassieke narcist, hiermee -tegen beter weten in- hopende dat je oogkleppen misschien een keer af zullen vallen, en het besef door zal dringen: ik ben een pak melk dat reeds negen jaar over datum is.

Een aantal narcisme kenmerken op een rij zijn:

• mensen met narcisme zijn ervan overtuigd dat zij meer ‘bijzonder’ zijn dan andere mensen. Dit laten zij ook graag aan andere merken (ring a bell?)

• iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis wil constant bewonderd worden. Hij of zij geniet daar enorm van (ring a bell?)

• een gebrek aan empathie (ring a bell?)

• gespeeld charmant zijn (ring a bell?)

• verslaafd aan aandacht krijgen (ring a bell?)

• agressief gedrag vertonen (ik wil ze het liefst zelf in elkaar slaan. Gewoon je bek houden. Ring a bell?)

• gebrek aan emoties (ring a bell?)

• een groot ego (ring a bell?)

• macht willen hebben (ring a bell?)

• gebrek aan berouw of schuldgevoelens (ring a bell?)

• extreem jaloers zijn (die laten we nog even open tot je eindelijk uit de kast komt)

Ik zou zeggen: van de elf kenmerken bij tien een hit….. ik zou als ik jou was aan de lotto meedoen Mark.

Wat ik uiteraard wil aangeven beste Mark, is dat jij geen groot staatsman bent, geen redder des vaderlands maar om in de termen van je hilarische persconferenties te blijven: een grote (sloop)hamer, waarmee je niet het virus maar Nederland hebt platgeslagen.

Kan ik jou dat kwalijk nemen, gezien voorgaand rijtje narcistische kenmerken? Nee, uiteraard niet. Je beschikt nou eenmaal niet over noodzakelijke kwaliteiten als empathie, berouw of schuldgevoel, en daarmee is voor jou het slopen van Nederland net zo makkelijk als het plunderen van een winkel voor een blm-activist……. je denkt gewoon dat je het juiste doet.

Alleen zijn er heeeuuul veeeuuul Nederlanders die inmiddels in hun dagelijkse leven ondervinden dat jij niet het juiste doet Mark, maar dat jouw ongekende egotrip hun -letterlijke- ondergang inluidt.

Dus zullen we afspreken dat jij -om gezichtsverlies te besparen- weg gepromoveerd wordt naar een of ander onbeduidend -maar uiteraard weer overbetaald- baantje, waar je geen schade meer aan kan richten, zodat mensen die wel een hart voor Nederland hebben jouw achtergebleven rotzooi kunnen opruimen?

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder