Nederlander in Portugal doet 8 coronatesten: 3 negatief en 5 positief


0

(Floor Zorgt)

De Nederlander Kim Winkelaar (47), werd op 21 juni wakker in een hotelkamer terwijl hij amper meer lucht kreeg. Sinds die datum heeft hij 8 coronatesten gedaan, waarvan er 3 negatief waren en 5 positief. De hamvraag: heeft of had hij nou Corona?
De Nederlander die in Portugal woont, was bezig met een weekendtripje in Peniche, toen het noodlot toesloeg. Hij werd wakker, kreeg amper lucht en kon nog geen twee meter lopen zonder buiten adem te zijn. Hij belde direct een ambulance en werd naar een Coronaziekenhuis gebracht 30 kilometer verder op. Daar aangekomen werd hij aan zuurstof gekoppeld, er werden bloedtesten gedaan, foto’s gemaakt en een pet-scan. Ook werd er een Coronatest afgenomen door middel van een wattenstaaf in zijn neus.

Die nacht lag hij op een een zaal met vijf ouderen die lagen te hoesten en proesten. Relatief onbeschermd lag Kim daar, met slechts een papieren mondkapje. De volgende dag kwamen de uitslagen van de onderzoeken: een forse long-embolie. En….geen corona! Dus hij kon naar het ziekenhuis dicht bij zijn woonplaats in Lissabon worden overgeplaatst. Opnieuw volgden er onderzoeken en er werd besloten tot het operatief verwijderen van de embolie uit zijn longen.

In weer een andere ziekenhuis werd hij later die avond geopereerd. Ruim twee uur lang duurde de operatie, waarbij de Nederlander gewoon kon meekijken. Daarna mocht hij weer aansterken op een medium care afdeling. Deze verpleegafdeling was een dram met alleen maar Portugezen, de televisie keihard aan en achteraf bleek er een Corona patiënt op zijn kamer te liggen. De zaal werd in lockdown gedaan waarbij ook Winkelaar werd getest.

De dag erna blijkt dat de test positief was. De Nederlander had Corona. Snel werd hij afgevoerd naar een nieuw ziekenhuis op een aparte corona afdeling. Winkelaar zelf voelde zich al weer een stuk beter, maar kwam toch naast een vrij zieke Portugees te liggen. Bij aankomst in dit nieuwe ziekenhuis werd er opnieuw een test afgenomen. Deze bleek negatief te zijn.

Eindelijk mocht Winkelaar naar huis, maar hij moest nog wel twee weken in quarantaine blijven. De artsen kwamen bij hem thuis om nogmaals een Corona test af te nemen en wat bleek: positief. Dus toch nog twee weken binnenblijven en zo gingen een aantal weken verder met voortdurend corona testen. De score is nu drie negatieve testen en vijf positieve testen. Pas bij twee opeenvolgende negatieve testen mag hij weer naar buiten.
Begrijpelijkerwijs is Winkelaar nu vrij sceptisch over corona testen. Hij is op dit moment aan de beterende hand. Kim vertelde zijn verhaal op Twitter.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

0
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *