NOS wordt flink aangepakt door fact checker Alexander Pleiter!!!


0

NOS wordt flink aangepakt door Fact checker Alexander Pleiter!

Mediamagnaat NOS heeft kritiek gekregen van een factchecker van een bekende nep nieuws site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden. De publieke omroep is nogal dom geweest door tersluiks een artikel over nep nieuws aan te passen, vindt Universitair docent Alex Pleiter. Zo benadeel je jezelf als nieuwsorganisatie.

Geen leuke uitspraken over de NOS, die

onderdeel is van NPO (Nederlandse Publiek Omroepbestel) en die zichzelf een objectieve nieuwsorganisatie noemt, staat nu onder vuur. De NOS heeft namelijk een artikel geschreven waarin Donald Trump zou hebben gezegd dat bleekmiddel drinken het Coronavirus kon genezen. Een klassiek voorbeeld van nep nieuws zegt de omroep.

Dat veranderde langzaamaan naar het injecteren van bleekmiddel. Later bleek dat Trump er niks over had gezegd, maar het alleen te willen onderzoeken.

De verandering in het artikel werd gezien door  media activist Sander van Dam. Dit geeft volgens Sander aan, dat de NOS zich schuldig heeft gemaakt aan het verspreiden van nep nieuws met een artikel over nep nieuws. Tja, dit is even een vreemde beredenering.

Alexander Pleit wijst met een vinger naar de NOS en vindt het dan ook retedom, zoals hij zelf zegt. Je ondermijnt je eigen nieuwsorganisatie op deze manier.


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
1
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Frontier3