Pfizer herprogrammeert uw natuurlijke immuunsysteem!


0
Marien de Jonge

Het Radboud ziekenhuis in Nijmegen is de proeftuin van professor Marien de Jonge ‘de broer van’. Zijn team onder aanvoering van Mihai Netea heeft een studie gedaan naar de werking van het vaccin. Een pre-print maar desalniettemin!

Het op mRNA gebaseerde BNT162b2-vaccin van Pfizer/BioNTech was het eerste geregistreerde COVID-19-vaccin en is volgens de makers zeer succesvol in het voorkomen van SARS-Cov-2. De onderzoekers van de Jonge’s groep schrijven: ‘Er is weinig bekend over de brede effecten van de nieuwe klasse mRNA-vaccins, met name of zij gecombineerde effecten hebben op aangeboren en adaptieve immuunresponsen.’ Ze bevestigen dat bij de personeelsleden die zich hebben laten inspuiten en zich beschikbaar hebben gesteld voor onderzoek, dat het wel goed zat met de immuniteit die werd opgewekt tegen de verschillende SArs-Cov-2 varianten. Dat is mooi.

‘Interessant’ vinden ze dat de respons van aangeboren immuuncellen (TLR4- en TLR7/8 liganden) lager was na BNT162b2-vaccinatie, terwijl er een grotere cytokineresponse was na een aanraking met schimmels.

Dat de TLR’s lager zijn is niet zo mooi, andere onderzoekers kwamen eerder tot de conclusie dat dit key players zijn bij anti virale respons maar ook belangrijk in de anti-tumor reactie.

De conclusie in Nijmegen is dat het mRNA BNT162b2-vaccin een complexe functionele herprogrammering van de aangeboren immuunresponsen veroorzaakt, waarmee rekening moet worden gehouden bij de ontwikkeling en het gebruik van deze nieuwe klasse vaccins.

Al met al een goede aanbeveling lijkt ons. Het verschilt namelijk nogal met de officiële lezing van wat het vaccin met ons doet volgens de overheid namelijk een eenvoudige afweerreactie opwekken met B en T-cellen. Het komt er op neer dat ze in werkelijkheid geen idee hebben wat dit vaccin teweegbrengt nu en in de toekomst.

Met al die mensen om ons heen die telkens maar weer ziek thuis zijn sinds de ‘prikjes’ en de oversterfte die niet onderzocht mag worden is het allemaal weinig vertrouwenwekkend op zijn zachtst gezegd….


Like it? Share with your friends!

0
Frontier4