SMOELPAMPER HYSTERIE


1

Wij staan op een breekpunt in de coronastrijd, vanaf nu is het buigen of barsten.
Wederom geeft onze (R)overheid een ‘vrijblijvend’ dictaat m.b.t. de smoelpamper – a.k.a. het mondkapje – onder druk van de publieke opinie, en het ‘foei’ vingertje van de Europese Unie.
De ons omringende landen hebben de smoelpamper massaal omarmt als verdedigingslinie tegen het oprukkende virus, en dat betaald zich uit in een daling van de besmettingen……. ooooh nee wacht, die stijgen juist overal.

Het vreemde feit doet zich voor dat het leger onwetende schapen, dat tot nu toe blind achter Hugo de Jonge en Jaap van Dissel aanliepen vanweze hun ‘bewezen’ deskundigheid, nu breekt met deze traditie met hun roep voor een mondkapjesplicht.
Hugo ‘mondkapjes is schijnveligheid’ de Jonge en Jaap ‘mondkapjes werken niet’ van Dissel preken nu blijkbaar tegen beter weten in, want de smoelpamper moet er komen, of hij werkt of niet.

Het is zo fucking triest om te constateren dat een groot deel van de volwassen Nederlanders het verstandelijk vermogen van een diepgevroren garnaal heeft, en dit is een schoffering van de garnaal, dat ze zelf een handsmaid’s tale-achtig scenario over zich afroepen, erbij staan te kijken en ook nog denken dat zij de morele overwinnaars zijn.

Op scholen worden gele badges uitgedeeld waarop vermeld staat dat de drager ontslagen is van de verplichting tot het dragen van een smoelpamper – voor andere scholieren het ‘gele-ster’ scenario loop met een grote boog om mij heen, ik ben een tweederangsscholier – het wachten is dus nog slechts op het gestreepte pyjama-schooluniform en het nieuw ontwaakte besef: hoe hebben wij het ooit zover laten komen?

De achterliggende gedachte bij winkeliers is nog te begrijpen, bang als zij zijn voor verplichte sluiting van hun levenswerk.
Maar wat bezielt een groot deel van het volk om vrijwillig de eerste stenen van hun eigen toekomstige gevangenis op elkaar te metselen?

Is het angst voor een virus dat griezelig veel overeenkomsten vertoont met een heftige griep?
Mijn advies, ga dan direct maar in je kist liggen want dit is geen eenmalig iets.
Is het de angst voor de groepsdruk die via NSB-praktijken er letterlijk ingeramd wordt?
Of is het misschien het simpele feit dat het overgrote deel de regie over het eigen leven, en het overzicht, geheel kwijt is en je ze nu zelfs als getrainde apen in een circus kan laten optreden, zonder dat zij doorhebben dat zij het onderwerp van spot zijn?

Ik vrees voor de toekomst van Nederland met een bevolking die zo achterlijk, nee zo apathisch geworden is dat ze geen fuck meer geven om hun toekomst, en die van hun kinderen en kleinkinderen.
Vrees niet corona, vrees uw eigen zwakzinnigheid.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

1
Michel Mulder