STEMMEN of NIET STEMMEN uitgelegd..

Hoe zat het ookalweer? Met stemmen geef je je stem weg. Je bent vrij conform art 1.1 BW; door te stemmen geef je aan dat je meedoet aan het 'democratische systeem' en dus ook akkoord gaat met de regeltjes die daar uit komen. Lees verder onder de afbeelding:


0

Wij krijgen veel vragen: Stemmen of niet stemmen? In dit artikel willen we u de ins en outs hiervan meegeven.

Hoe zat het ookalweer? Met stemmen geef je je stem weg. Je bent vrij conform art 1.1 BW; door te stemmen geef je aan dat je meedoet aan het ‘democratische systeem’ en dus ook akkoord gaat met de regeltjes die daar uit komen. Dit wordt allemaal uitgelegd in dit webinar:

https://wordmens.nu/webinars/de-kracht-van-opzegging-machtiging-besturen/

Ga jij dus stemmen dan geef je je stem weg aan ‘iemand in Den Haag’ en laat jij je door die partij vertegenwoordigen. Zij doen dan de onderhandelingen namens jou in o.a. de tweede kamer. Jij hebt gestemd, dus jij doet mee met het democratische spel.

Ook door NIET te stemmen doe je mee: je geeft dan namelijk een ‘stilzwijgende toestemming’, wie zwijgt stemt toe.

Ik wil mijn stem niet weggeven maar zelf houden!

Indien je jouw stem niet wilt weggeven en zelf wilt houden, je wilt jezelf dus niet laten vertegenwoordigen door een politieke partij, je wilt jezelf niet laten besturen, dan ga je dus niet stemmen. Je bewaart je stempas op een veilige plek: Dit is het ultieme bewijs dat je niet hebt gestemd.

De aanname dat jij ‘stilzwijgende toestemming’ hebt gegeven kun je simpel pareren met het formulier ‘opzegging machtiging besturen en vertegenwoordiging’ uit de juridische toolkit voor particulieren. Deze vindt je hier:

https://www.veilig.nu/product/juridische-toolkit-voor-particulieren/

Dit formulier kun je op elk gewenst moment opsturen, dat hoeft dus niet voor of tijdens verkiezingen. Alle materialen daarvoor zitten in de toolkit. Je hoeft dit slechts 1x te doen. Je kunt bij elke verkiezing een soort ‘reminder’ sturen naar de Kiesraad, de Burgemeester/Gemeenteraad of de Provinciale Staten. Deze kun je ook vinden op wordmens.nu.

Als je deze formulieren hebt opgestuurd dan kun je zeggen dat jouw persoon zich niet laat vertegenwoordigen door de politiek en dus niet met de regeltjes mee doet of hoeft te doen.

Mocht je een reactie terugkrijgen van de Kiesraad dan vindt je hier een uitleg hierover & een nieuwe voorbeeldbrief: https://www.burgerfront.nl/hoe-te-reageren-op-de-brief-van-de-kiesraad-na-opzeggen-machtiging-bestuur/ .

Ja maar we moeten die en die politieke partij steunen..?

Indien je (nog) het idee hebt dat jouw stem iets uitmaakt, ga dan vooral stemmen. Bedenk waar je je stem indoet na het opvouwen van het stembiljet…

Stem ik als mens of als persoon?

Je krijgt een stempas als persoon, niet als mens. (Of beter: levende man/vrouw). je hebt als persoon stemrecht. De levende man of levende vrouw duldt geen gezag boven zich, anders dan van de Schepper. De levende man of levende vrouw gaat zowiezo niet stemmen.

Mocht je hier meer over willen weten kijk dan op www.wordmens.nu.


Like it? Share with your friends!

0