Van Virus naar trauma door Angelo Meijers


-4

Het verhaal van Angelo Meijers.

Dit is het verhaal van Angelo Meijers. Meijers is schrijver en onder andere auteur van de volgende titels, Cabins in heaven, The indomitable silence en Journey into the soul. Naast het schrijven van boeken houdt Angelo zich bezig als lifecoach en met vrijwilligerswerk voor mensen die geen thuis hebben. Ook houdt hij zich bezig met inspirerende speeches.
Dit is hoe Angelo Meijers er over denkt in deze rare coronatijd. Dit is het verhaal van Angelo.

VAN VIRUS … NAAR TRAUMA

We doorleven als maatschappij momenteel een collectief trauma. Dood gebombardeerd met een angst die zijn weerga niet kent. En nog steeds, zelfs nu we al lang niet meer in een crisis situatie zitten, blijven jullie ons dagelijks platgooien met stenen van angst en horror scenario’s. Jullie vertellen ons hoe erg het allemaal is, en weer kan worden, maar delen niet met ons op basis waarvan jullie dat vinden.

Jullie vragen ons vertrouwen, zodat we jullie blijven volgen. Maar waar is jullie onderbouwing? Wat is de wetenschappelijke basis? Waar is het bewijs dat we nog steeds in gevaar zijn? Alles gebeurt achter gesloten deuren. Wij horen alleen de afkondiging van maatregelen en zien de dagelijks gepubliceerde aantallen, die naar wij allemaal weten niet erg nauwkeurig zijn…

Jullie boodschap is dat de maatregelen heel goed hebben gewerkt maar dragen geen enkel bewijs aan. Kijk naar landen die geen Lockdown hebben gehad (Zweden, Japan, en nog een aantal). Ook zij hebben de curve laten dalen en het virus is bijna uitgedoofd. Waar is jullie verhaald op gebaseerd? Maar inmiddels leven velen van ons in een staat van collectieve angst psychose, en is de economie en samenleving totaal ontwricht. Hoezo werken die maatregelen? Hoezo hebben jullie het zo goed gedaan? Er zijn verdorie mensen doodgegaan omdat ze niet naar het ziekenhuis konden, terwijl de meeste ziekenhuis nog nooit zo leeg zijn geweest, zogenaamd in afwachting van een enorme golf aan Covid-patienten. Een blind makende tunnelvisie, waardoor jullie niet meer de echte ellende zien, of willen zien.
Nu het aantal “Covid-doden” vrijwel nul is elke dag, is de media overgeschakeld op een nieuwe pijler, het aantal besmettingen. En ja hoor, elke dag komen er nog wat “positieve gevallen” aan het licht. Dat we inmiddels al lang weten dat de PCR testen niet nauwkeurig zijn, is jullie kennelijk ontgaan. Ook in andere landen zie je ditzelfde patroon. De doden-aantal zijn vervangen door de “case” aantal. In Amerika wordt dezer dagen moord en brand geschreeuwd door de autoriteiten vanwege het record aantal besmettingen. Dat het dodengetal met 90% is gedaald (conform de mensen die de date echt analyseren), wordt niet gemeld.

Verdorie, zien jullie dan niet dat hier sprake is van een totale manipulatie van het volk? We worden niet correct geïnformeerd, en dan druk ik me nog heel mild uit. De waarheid wordt niet verteld. Door jullie, die ons hoogste belang zouden moeten dienen. Dames en heren politici, autoriteiten, waar zijn jullie mee bezig? Wat willen jullie nu eigenlijk? Als je werkelijk onze gezondheid als top prioriteit hebt, wat jullie beweren, laat ons dan weer vrij en terug keren naar ons normale leven. Jullie zijn niet verantwoordelijk voor onze gezondheid. DAT ZIJN WIJ ZELF!

Niet het virus, maar al jullie maatregelen hebben gezorgd voor de meeste ellende. Mensen die niet meer het huis uit durven. Mensen met smetvrees die niks meer aan durven aanraken. Mensen die elkaar niet meer durven omhelzen, of zelfs een hand geven. omdat ze bang zijn voor elkaar. Mensen die niet meer willen leven. Mensen die geestelijk in de war zijn. Mensen die hun baan hebben verloren, hun bedrijf, hun pensioen. Mensen die onder de armoede grens komen. Kinderen die depressief zijn, zelfmoord plegen! De economie die plat ligt. Die onnodige 1.5 meter die ons van elkaar afhoudt. En waarvoor?!! Voor die paar besmettingen die er nog dagelijks zijn, en die waarschijnlijk komen doordat die testen niet betrouwbaar zijn? Denk maar aan die nep berichten over positieve gevallen recentelijk in Lelystad en Dordrecht.

Er is geen noodsituatie meer. Daarom hoeven we ook geen noodwet. In plaats van een gezondheidscrisis hebben we een trauma-crisis, gecreëerd door jullie! Nu worden we weer gevangen door angst voor wat er kan gaan komen. Hoeveel golven willen jullie eigenlijk over ons uitspoelen? Want daar begint het nu toch op te lijken. Het lijkt alsof jullie zitten te wachten op nieuwe besmettingen en dan weer een argument hebben om de boel op slot te gooien. Wij willen leven!! Met of zonder een virus. Wij hebben een immuun systeem. Met of zonder jullie maatregelen. Wij zijn verantwoordelijk voor wat we doen. Met of zonder jullie goedkeuring.

Wij weten dat sommigen van ons kwetsbaar zijn, omdat ze al flink ziek zijn. En natuurlijk willen we hen beschermen. En dat doen we door zelf dat virus gewoon door ons heen te laten gaan, zodat wij immuun worden. Daarmee helpen we onze broeders en zusters. Niet door dat wellicht levensgevaarlijke vaccin waar jullie al je hoop op hebben gevestigd. En voor degene die dan toch ziek worden, laat onze artsen die geneesmiddelen gebruiken die blijken te werken. Het is toch te zot voor woorden dat het hen onmogelijk wordt gemaakt om mensen te genezen!

Willen jullie dat we dood gaan soms? Mijn hemel, waar zijn jullie mee bezig? Ik hoop dat het zomer reces een moment van bezinning is, zodat het gezonde verstand weer gaat zegevieren en jullie weer gaan doen waar we jullie voor hebben gekozen. ONS DIENEN. EN NIET ONS VASTZETTEN. Een virus kunnen we hebben. Maar beleidsmakers die niet het beste met ons voor hebben, die kunnen we er niet bij hebben.

Wij willen met elkaar gelukkig zijn. Vrij zijn. Niet meer bang zijn. We willen geloven in het goede. In liefde die ons verbindt. Niet meer langer elkaar zien als bedreiging. We willen hoop hebben in de toekomst. Werken aan een mooie samenleving, een mooi Nederland. Wij zijn net als bloemen. Geef ons water en zonlicht, en laat ons verder met rust. Wij weten zelf wel hoe we moeten groeien en open bloeien…

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-4
Frontier3