Tehuis na tehuis opeens besmet na vaccinatie en ook doden, ra ra hoe kan dat? Bart van Tienen heeft wel een idee..


5

Grote uitbraak bij Rotterdams verzorgingshuis net na eerste coronaprik

Een dag na de eerste coronaprik kreeg een aantal bewoners van verzorgingshuis Hoppesteyn van Aafje in Rotterdam-Crooswijk klachten. Het bleek het begin van een grote uitbraak met vijftig besmettingen. Klaarblijkelijk heeft het coronavirus zich vlak voor de vaccinatie snel verspreid. De ouderen lijken minder ziek, maar het is niet te zeggen of dit door het vaccin komt.

Woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren in quarantaine na corona-uitbraak

De Zonnehof in Haren (Foto: Agnes Koning/RDB Producties)De Zonnehof in Haren (Foto: Agnes Koning/RDB Producties)

Bij woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren is sprake van een corona-uitbraak. Dertig personeelsleden en de helft van de 54 bewoners zijn besmet geraakt. Dat hebben testen de afgelopen week uitgewezen.

‘Het personeel heeft de eerste vaccinatie gehad. We weten dat er dan beperkte bescherming is, maar dat het virus nu toch om zich heen grijpt, is extra wrang’, aldus directeur Roeli Mossel van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ), waar De Zonnehof onder valt.

Uitbraak Britse variant corona onder gevaccineerde bewoners verzorgingshuis

Veertien bewoners van een senioren en verpleeghuis in Belm, nabij Osnabrück, blijken besmet met de Britse variant, oftewel B.1.1.7, van het coronavirus. De bewoners zijn op 25 januari voor de tweede maal gevaccineerd met het middel van Biontech/Pfizer en hebben de besmetting mogelijk daarna opgelopen. Met ieder van hen gaat het goed, ze vertonen geen of slechts milde symptomen, meldt de publieke omroep NDR.

De besmettingen kwamen eind vorige week aan het licht via de dagelijkse sneltesten op besmetting met het virus die de medewerkers van de inrichting ondergaan. Het is nog onduidelijk hoe de senioren besmet konden raken. Wellicht is dat in de periode tussen de twee vaccinaties gebeurd of in de week na de tweede vaccinatie.

Onrust in Brunssum na uitbraak Britse coronavariant

Maurice de HeusGeplaatst opvrijdag 12 februari 2021 – 17:35emmas

De uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in een verzorgcentrum in Brunssum heeft niets te maken met de vaccinatie van de bewoners twee weken eerder. Dat zegt Kina Koster, bestuursvoorzitter van Cicero.

Grote corona-uitbraak bij Heelwijk in Heesch: ‘Héél wrang zo een week na de inentingen’

HEESCH – Zorgcentrum Heelwijk in Heesch kampt met een grote corona-uitbraak op de afdeling kleinschalig wonen. De eerste besmetting werd zondag geconstateerd en nu blijkt dat zeker twintig van de dertig bewoners en een aantal medewerkers geïnfecteerd zijn. De meeste bewoners hebben milde klachten, een paar bewoners zijn er slechter aan toe.Lieke Mulder 29-01-21, 15:02 Laatste update: 18:49

Corona-uitbraak in twee woon-zorgcentra na vaccinatieronde: “We hebben het virus 10 maanden buiten kunnen houden”

20/01/2021 om 11:35doorKoen Snoekx, Geert Van Baelen

Corona-uitbraak in twee woon-zorgcentra na vaccinatieronde: “We hebben het virus 10 maanden buiten kunnen houden”
In rusthuis De Bloemelingen in Zolder zijn nu in totaal 17 bewoners en 6 personeelsleden besmet. FOTO: ZB

HEUSDEN-ZOLDER / HAMONT-ACHEL – 

In twee Limburgse woon-zorgcentra zijn na de vaccinaties toch nog corona-uitbraken geweest. In De Bloemelingen in Heusden-Zolder is het aantal besmettingen opgelopen tot 23, in Aan de Beverdijk in Hamont-Achel testten 10 bewoners en 1 personeelslid enkele dagen na hun vaccinatie positief. “Tien maanden lang wisten we het virus buiten de deur te houden”, zegt directeur Piet Bormans.

Vorige week woensdag was het nog een en al euforie in rusthuis De Bloemelingen in Heusden-Zolder. Die dag kregen alle 132 bewoners en een aantal van de 91 personeelsleden een eerste prik met het coronavaccin …

  1. HOME>
  2. NIEUWS>
  3. BINNENLAND>
  4. CORONACRISIS

CORONAVIRUS

Uitbraak Zuid-Afrikaanse variant in woonzorgcentrum Westende

01/02/2021 om 22:24 door Anouk Torbeyns

Uitbraak Zuid-Afrikaanse variant in woonzorgcentrum Westende
Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker: ‘Vermoedelijk kwam het virus binnen via een personeelslid.’ Foto: BELGA

In woonzorgcentrum Westduin in Westende (Middelkerke) zijn 36 personen besmet geraakt met de Zuid-Afrikaanse variant. Ze hadden al een eerste vaccinatie gekregen.

Enzovoort enzovoort….


Like it? Share with your friends!

5
Frontier4