Waarom een vaccinatiepaspoort geen goed idee is


0

In 2022 wil de EU een vaccinatiepaspoort invoeren. Dat staat gewoon op hun agenda op internet. Waarom zult u denken, we hebben toch al een paspoort? We hebben toch al een vaccinatieboekje?

Het idee voor dit vaccinatiepaspoort komt uit de hoek van de farmaceutische industrie. De lobby vanuit die industrie is in Europa zeer sterk. Zij hebben het idee opgevat dat een vaccinatiepaspoort een bijzonder goed werkend verdienmodel zou kunnen zijn. Heeft u uw vaccins niet gehad? Dan wordt uw vrijheid ingeperkt én krijgt u geen toegang tot bepaalde faciliteiten. U mag niet meer reizen, u mag een bepaald beroep niet meer uitoefenen, u krijgt geen toegang tot het ziekenhuis, etc. etc.

En natuurlijk is dit direct na de invoering van het vaccinatiepaspoort allemaal nog niet het geval, maar ik garandeer u dat dit binnen no time wél aan de orde zal zijn. Het is immers een prima pressiemiddel om iedereen aan de vaccins te krijgen en ook aan de herhalingsprikken die onlosmakelijk verbonden zullen zijn aan telkens muterende virussen.

De laatste jaren zien we dat steeds meer vaccins toegevoegd worden aan het Rijksvaccinatieprogramma. Mede hierdoor blijven de kosten voor gezondheidszorg voor u stijgen en kunnen de bonussen voor de top van de farmaceutische industrie blijven stijgen. Kortom: vaccinaties zijn uiterst lucratief. Dat u er ook echt gezonder van zult worden of de maatschappij echt veiliger is helaas niet de prioriteit.

En waarom zouden al die politici dan akkoord gaan met zoiets?

Omdat de mythe van het vaccin zo sterk is.

Omdat het zogenaamd voor uw veiligheid is.

Omdat sommige politici er zelf een voordeeltje aan over houden.

Omdat je als politicus toch iets goeds wilt doen voor de bevolking.

Omdat u het toelaat!

Ziet u overigens de datum op dit plaatje hierboven? September 2019! Alle covid visualisaties stonde blijkbaar al klaar!!

Niets is toeval, Rutte zegt nu dat we als Nederland niet 1,2,3, instemmen met een vaccinpaspoort maar als de verkiezingen voorbij zijn dan weten we het wel, dan stemmen ze er gelijk mee in! Trap er niet meer in!!

Eerder verscheen op Xandernieuws dit stuk: Binnenkort geen toegang meer tot werk, openbaar vervoer en publieke gebouwen als je geen COVI-pas hebt, die je pas krijgt als je bent getest, je vingerafdruk of gezichtsscan hebt gegeven, en (vanaf volgend jaar) mogelijk ook als je het coronavaccin hebt gehaald.

De meeste mensen weigeren nog altijd onder ogen te zien wat er gaande is en wat er onherroepelijk gaat komen, en dat is juist een van de belangrijkste redenen waarom het er zo snel en vrijwel zonder tegenstand kan worden doorgedrukt. Twee Britse bedrijven hebben een digitaal gezondheidspaspoort ontwikkeld, dat al vanaf volgende week aan tenminste 15 landen zal worden geleverd. Eén van deze landen is Nederland. Deze ‘COVI-pas’ geeft je toegang tot je werk en het openbaar vervoer, en wordt alleen verstrekt als je je op Covid-19 laat testen. Daar kan volgend jaar een andere eis bijkomen: als je het corona vaccin gaat halen.

Het gezondheidspaspoort, of de ‘COVI-pas’ is ontwikkeld door VST Enterprises en Circle Pas Enterprises, en wordt in ieder geval aan Italië, Portugal, Frankrijk, Zweden, Spanje, Nederland, de VS, Canada, Mexico, Panama, India, de Verenigde Arabische Emiraten geleverd. De eerste exemplaren van in beginsel 50 miljoen paspoorten worden vanaf volgende week verstuurd. Dat aantal kan later eenvoudig worden opgevoerd.

ID, vingerafdruk en gezichtsscan verbonden aan gezondheidstoestand

De COVI-pas werkt met een kleurensysteem van groen, amber en rood om aan te geven of iemand positief of negatief is getest op Covid-19. Ook andere ‘relevante’ gezondheidsinformatie wordt eraan gekoppeld. De gebruiker moet eerst een app installeren waarin naam, adres, leeftijd etc. worden ingevoerd, en moet zijn identiteit dan verifiëren met een vingerafdruk of gezichtsscan.

Daarna wordt een Covid-19 test afgenomen, en worden de resultaten in de COVI-pas gescand. Zo kunnen de autoriteiten meteen je gezondheidstoestand controleren, en kunnen mensen ‘weer veilig terugkeren naar hun werk, en weer veilig reizen.’

Louis-James Davis, CEO van VST Enterprises, zei ‘er vast van overtuigd te zijn dat het digitale gezondheidspaspoort naast de door de overheid goedgekeurde testkits de sleutel is tot het geleidelijk en gecontroleerd opheffen van de lockdown-beperkingen. Het probleem met andere gezondheidspaspoorten is momenteel dat niet alleen de informatievoorziening vrijwillig is, maar dat de gebruikte technologie (meestal een QR- of streepjescode) niet kan worden gebruikt buiten de veilige afstandszone.’

Er wordt ook een speciaal ‘sportgezondheidspaspoort’ ontwikkeld, zodat voetbalwedstrijden en andere sportevenementen weer op gang kunnen komen. (1)

Met ‘code groen’ op je COVI-pas mag je weer onbeperkt met het openbaar vervoer, weer aan het werk, weer de grens over, en wordt je tot publieke gebouwen van de overheid en gezondheidszorg toegelaten. Naarmate er meer mensen deze pas gebruiken, kunnen de eisen stap voor stap worden verscherpt. Werkgevers kunnen de pas gaan eisen van hun werknemers. Het zal hoe dan ook niet lang duren voordat mensen die deze pas NIET hebben, beperkt of zelfs helemaal niet meer worden toegelaten.

Dat zal niet meteen gebeuren, maar is heel goed voorstelbaar zodra de derde corona golf –waar niet voor niets constant voor gewaarschuwd wordt- een feit is, of een gemuteerde versie (Covid-20 of Covid-21) rondwaart. Zoals we de afgelopen weken hebben geschreven lijken de autoriteiten er ondertussen alles aan te doen om de Covid-19 paniektoestand in stand te houden. Het RIVM blijft de verkeerde adviezen geven; de spotgoedkope en bewezen zeer veilige en succesvolle therapie met o.a. hydroxychloroquine en Ivermectine blijft verboden, en het kabinet herhaalt keer op keer dat de ‘anderhalve meter samenleving’ het nieuwe normaal is.


Like it? Share with your friends!

0
Frontier4